Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a biztonságos nappali?

Milyen a biztonságos nappali?

A gyerekek számára minden helyiségnek, amely a lakásban van biztonságosnak kell lennie, hiszen ott töltik a mindennapjaik nagy részét és , ha megelőzzük azt, hogy baj tudjon történni mi is nyugodtabban tudjuk tenni az otthoni teendőinket. A nappali a ház szinte azt lehet mondani a legtöbbet használt helyisége, hiszen itt van együtt a család, itt néznek tv-t, itt beszélgetnek.

A nappalinak is bababiztos helyiségnek kell lennie, így nyugodtan tudunk pihenni ott. A legtöbb nappaliban van kis asztalka, érdemes olyant venni, amelynek lekerekített a sarka, ha már régen vettünk egyet, amikor még nem volt gyermek a lakásban és nem akarjuk lecserélni, akkor vegyünk rá sarokvédőt, amelyet a nagy bevásárló központokban és baba boltokban is meg tudunk vásárolni, így megóvjuk a babát attól, hogy beüsse a fejét.

Ügyeljünk a konnektorokra, ha látható helyen van, ahol a baba észreveheti, akkor használjunk konnektorba helyezhető védő dugót, így meggátolhatjuk, hogy a baba áramütést szenvedjen, és ebből kifolyólag akár életveszélybe kerüljön.

Ha pohárból iszunk és letesszük az asztalkára , amit a baba felállva elérhet, akkor használjunk inkább műanyag poharakat, nehogy az üveg poharat eltörje a gyermek és elvágja a kezét vele.Ha üveg poharat használunk, akkor semmiképpen ne hagyjuk olyan helyen, ahol a baba elérheti azt. Ha a nappali egy légtérben van a konyhával, akkor érdemes a babát járókába tenni, ha már nagy ahhoz, akkor a konyhát is biztonságossá kell tennünk, nehogy a nappaliból átszökve a konyhába baleset érje.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük