Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a biztonságos gyerekszoba?

Milyen a biztonságos gyerekszoba?

A gyerekszoba egyik olyan helyisége a lakásnak, ahol a gyerekek a legtöbb idejüket töltik el, fontos, hogy teljes biztonságba tudjuk ilyenkor őket, amíg mi tesszük a háztartási teendőinket.
A szobát érdemes olyan festékkel lefesteni, ami nem tartalmaz káros anyagot, ha esetleg a gyermekek véletlenül úgy gondolnák, hogy esetleg megkóstolnák a falat, hogy milyen ízű. Az is fontos szempont, hogy lemosható legyen, így a rajta megtapadt port és a kórokozókat könnyedén el tudjuk távolítani, vagy a nagy játék közepette rákerülő rajzokat vagy koszt.

A padlónak jó melegnek kell lennie, hisz a gyerekek nem igazán szeretnek papucsba vagy cipőbe játszani, inkább zokniba vagy pedig mezítláb és a hideg padlón könnyen felfázhatnak, érdemes olyan szőnyeget tenni a szobájukba, amit könnyedén tudunk porszívózni és ők pedig nyugodtan tudnak játszani rajta, anélkül, hogy felfáznának.

A konnektorra is figyeljünk oda, hisz amíg mi nem látjuk, bármi belekerülhet, használjunk biztonsági dugót, így elhárítjuk a veszélyhelyzetet. A lámpákat is úgy helyezzük el, hogy ne tudják a forró égőt megfogni vagy esetleg kitekerni. Válasszunk olyan lámpa burát, amely megóvja az égőt ha esetleg valamivel véletlenül megdobnák.

A bútorok peremeit kerekítsük le vagy helyezzünk sarokvédőket rájuk. Az ágyak legyenek ellátva leesésgátlóval, így ha esetleg álmukban mozognának sokat akkor sem tudnak leesni. Semmiképpen ne tegyünk kulcsot a zárba, mert nagy valószínűséggel magukra fogják zárni és ez ijedtséget okozhat. Ügyeljünk, hogy antiallergén anyagok legyenek a szobába.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük