Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a biztonságos fürdőszoba?

Milyen a biztonságos fürdőszoba?

A gyerekek számára fontos, hogy olyan környezetben éljenek, amely nem veszélyezteti a testi és szellemi épségüket. A fürdőszoba az egyik olyan helyisége a lakásnak, ahol rengeteg veszélyes dolog van tárolva és ami ha a gyerek kezébe kerül, akár életveszélyes is lehet.

Vigyázzunk ezekre a háztartási vegyszerekre és tároljuk olyan helyen őket, ahol a baba nem tudja akkor sem elérni, ha már menni tud, érdemes egy erre a célra kialakított kis szekrénykét venni és felszerelni a falra. A legnagyobb biztonság akkor érhető el, ha zárható szekrényben tároljuk ezeket a szereket.

A másik veszélyforrás maga a víz, hiába gondoljuk teljesen veszélytelennek, de ha a gyermek megnyitja a meleg vizet, és annyira forró víz folyik, akár égési sérülést is szenvedhet. Állítsuk, olyan melegre a bojlert, hogy az általa felmelegített víz ne tudja leforrázni a gyermeket, ezáltal spórolunk is, hiszen kisebb hőfokra kell neki a vizet melegíteni, ezáltal kevesebb villanyt használ fel.

A samponok, tusfürdők megkóstolására is figyeljünk, lehet, hogy ezek nem tűnnek életveszélyes szereknek, de hányást vagy hasmenést mégis okozhatnak, sőt lehet köztük, amely veszélyes is lehet.
A mosógépet mindig húzzuk ki a hálózatból, ha nem használjuk és használjunk biztonsági dugót, melyet ha bedugunk a konnektorba, akkor oda nem tud a gyermek semmit bele tenni, vagy nem tud belenyúlni.

Ezt érdemes minden helyiségben használni, hisz életet is menthet. mivel a gyermek kíváncsiságból is belenyúlhat a konnektorba. A borotvát se hagyjuk elérhető helyen, mert gyakran azt is kipróbálják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük