Kezdőlap » Baba-mama » Mikor vagyunk készek a gyermekvállalásra?

Mikor vagyunk készek a gyermekvállalásra?

Babát vállalni nem csupán az életünk része, párkapcsolatunk kiteljesedése. A gyermekvállalás, a terhesség tervezése fontos döntés is, melyre testileg és lelkileg egyaránt fel kell készülnie a leendő kismamának. De mikor állunk rá készen? Megérezzük-e vajon azt a pillanatot, mikor megérettünk arra, hogy egy új életet hozzunk a világra?

Fontos kérdések ezek egy nő életében, aki gyakran vívódik modern, emancipált nőként azon, vajon a karrier vagy a családalapítás játssza a fontosabb szerepet életének egy adott pillanatában.
Vegyes érzések keverednek bennünk, mikor első gyermekünk megfoganására gondolunk. Ösztöneink azt súgják, itt az idő, agyunk viszont mást diktál. Tudjuk, hogy itt a megfelelő idő, mélyen legbelül érezzük is, hogy akarjuk, mégis vívódunk és akár éveken át nem tudunk konkrét döntést hozni.

De talán nem is lehetséges ebben a kérdésben egyértelmű döntést meghozni. Sok minden játszik ilyenkor szerepet életünkben. Fontos, hogy vajon párunk ugyanúgy érez-e ebben a kérdésben, közös-e a szándékunk.
Sokan állítják-akik már túl vannak az első gyerekvállaláson-, hogy a gyerekszülés valójában nem döntés kérdése. A gyermek tervezés nélkül toppan be az életünkben az esetek nagy százalékában, s a felmerülő aggályokat és belső vívódásainkat figyelembe véve talán ez így is van jól. Képzeljük csak el, milyen lenne megtervezni a gyerek születését. Fölösleges stressztől kíméljük meg magunkat, ha nagyrészt a sorsra bízzuk ezt a kérdést. Szokták mondani bölcs emberek, hogy amit nem tudsz eldönteni te magad, azt eldönti helyetted a sors. Ez nagy segítség lehet akkor, amikor valóban döntésképtelenek vagyunk, esetleg nincs elég erőnk ahhoz, hogy ilyen fontos kérdésben egyértelműen döntsünk.

Szerény véleményem szerint ne rágódjunk fölöslegesen a gyerekvállaláson, hiszen előbb utóbb minden nő megérik az anyaságra! Nincs értelme másokéhoz hasonlítanunk a saját életmenetünket. Minden elér minket a lehető legmegfelelőbb pillanatban. Várjuk ki, ahelyett, hogy beleugranánk bizonytalanul! Nem maradunk le semmiről. S a csoda váratlanul jelentkezik majd életünkben annál nagyobb örömet és boldogságot hozva magával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fél éves lett a babánk !

Sok anya érdeklődik , hogy mit várhat a következő időszakban , átlépték a fél éves …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük