Kezdőlap » Családi élet » Mikor számítógépezzen a gyerek?

Mikor számítógépezzen a gyerek?

A mai világban minden szülő elgondolkodik azon, hogy jó az, ha a gyerek a számítógép előtt ül vagy nem. Az sem mindegy, hogy hány évesen engedjük oda, és hogy tanítjuk vagy csak hagyjuk, mert addig is csöndben van. Először talán mindenki szeretné tiltani tőle, hiszen sok veszélye van, de ezek a gyerekek ebbe születnek bele. Ha tiltjuk lemarad, bekerül az óvodába, iskolába és nem tud bekapcsolódni egy beszélgetésbe, mert nem érti miről is beszélnek a többiek.

Nagyon sok iskola van már, ahol természetesnek veszik, hogy van a családban számítógép és internet, így e-mailben küldik el a házi feladatot és így is kell visszaküldeni. Az sem megoldás, ha hagyjuk hadd csinálja amit akar, órákig ülhet a gép előtt. Itt is, mint az élet számtalan területén meg kell találni az arany középutat. Engedjünk meg bizonyos dolgokat, de legyenek határok.

Például keressünk a korának megfelelő játékot, nézhessen mesefilmet, vagy hallgathasson gyerekdalokat, de legyen megszabva az időtartam. Mindig legyen fontosabb a közös játék, meseolvasás és ha szép idő van inkább kiránduljunk, vagy játszóterezzünk. A számítógép a végső megoldás, amíg még pici a gyerek. Amikor már játékon és mesén kívül más is érdekli, ne legyünk lusták leülni mellé és elmagyarázni, hogy milyen veszélye lehet az internetnek.
Ők már az úgynevezett digitális generáció, az életükhöz, a mindennapjaikhoz hozzá fog tartozni a számítógép és az okos telefon. A szülőnek sem árt, ha képzi magát, hiszen az ő korosztálya még csak tanulgatja ezek használatát. Ha nem akarjuk, hogy a gyerek átvágjon minket, jó ha tudunk alapvető dolgokat. Ma már rengeteg az ingyenes számítógépes tanfolyam és az internetről is sok mindent meg lehet tanulni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük