Kezdőlap » Baba-mama » Mikor kezd el beszélni a baba?!

Mikor kezd el beszélni a baba?!

Az édesanya a gyermeke születésétől fogva , óvó és védő figyelemmel követi magzata minden mozdulatát , minden sóhaját, köhintését . Várva várja a pillanatot , amikor a baba megfordul , felelmeli magától a kis fejét , mászik , jár ….
És persze repesve várja, hogy az édes kis poronty , mikor mondja ki az első szavakat . Mit mond ki vajon először ?
Talán azt , hogy anyja ..

Tisztában kell lenni azzal , hogy minden gyermek más . Minden apróság más ütemben fejlődik . De általánosságban elmondhatjuk , hogy egy csemete 10 -14 hónapos korában mondja ki az első szavait. Természetesen ne várjuk el az apróságtól, hogy már teljes , egybefüggő szavakat vagy mondatokat fog kreálni . Az első szavak szinte érthetetlen nyelven hagyják el kicsiny ajkait , majd később ezek fognak szavakká alakulni . Hagyjunk időt gyermekünknek , hogy saját maga , a saját ritmusában fedezze fel a szavak csodás világát .

Ha viszont azt tapasztaljuk , hogy gyermekünk az első évét betöltötte , de semmilyen formában nem használ szavakat , vagy csak és kizárólag azokat a szavakat használja és ismétli amit már megtanult korábban , de újakat nem akar befogadni , vagy ha a harmadik életévét betöltötte , de nem beszél ezekben az esetekben mindenképp keressük fel kezelőorvosunkat és kérjünk tőle tanácsot .
Ők azok a szakemberek , akik a megfelelő tudás birtokában tudnak nekünk segítő jobbot nyújtani . Több alternatívát is felsorolnak , amik közül választani lehet . Ezek azok , amellyel gyermekünk fejlődését elősegíthetjük .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük