Kezdőlap » Betegségek » Mikor és miért kezdünk el dohányozni?

Mikor és miért kezdünk el dohányozni?

A mikorra könnyebb válaszolni mert annyi kutatás támasztja alá, hogy meghatározni könnyebb mint a miértet.
A fiatalok többsége nem megdöbbentő módon már 10 éves kortól i s dohányozhatnak, bár van példa mint érdekesség arra is kínában bemutattak egy 3 éves kisfiút aki többet szívott mint a felnőttek és tökéletesen függővé vált . Kimutatható , hogy a nikotinnak milyen hatásai vannak, de konkrétan nem is az az ártalmas, ha nem a az a rengeteg vegyszer amivel a dohányt kezelik a dúsítás érdekében hiszen a fele sincs rá írva a cigis dobozokra amivel azt kezelik például a legmegdöbbentőbb a tehén hugy, erről is rengeteg infó van interneten, ahol a dohány termelő és feldolgozó gyár tulajdonosa nyilatkozik úgy , hogy ő maga nem is dohányzik. Hiába a sok rendelet mindenki hozzá tud jutni már 18 éves kor alatt is a termék több változatához tehát nincs korhoz kötve, de derítsük kis a miértet is.

Egy gyermek látva a szüleit is elkezdheti ezt a káros szenvedélyt, de nagyon sokat számít a média és a körülöttük levő baráti társaság. Amerikában egy új törvényt hoztak mi szerint 21 éves kor alatt nem adhatnak ki cigarettát a fiataloknak. Teljesen mindegy , hogy melyik korban indul el mert mindegyik kornak saját meghatározó története van. Van aki 25 éves koráig vallja vagy tovább is , hogy ez mekkora butaság mégis jön egy élet helyzet ami beletaszítja a kisebbik rosszba, érthetjük ezt úgy hogy ez még mindig olcsóbb mint a drogok amik még illegálisak is, és nem börtönbe akarunk vonulni csak könnyíteni szeretnénk a terheinken. Tehát lehet ráhatás általi és élethelyzetbeli változás okán is dohányos az emberből, de van aki csak például a munkahelyi társaság miatt nyúl hozzá és otthon a családja környezetében nem is kívánja azt.

Vannak passzív és aktív dohányosok itt arról beszélünk, hogy az aktívak mellett álló emberek a dohány füst öt szívva bár nem dohányosok mégis ugyan annak mondhatóak, mert nem mennek be a boltba egy doboz cigiért ,mert nekik elég a mellettük levő füstjét szívni és ez is a gyerekeknél elég a későbbi rászokásra, hiszen mennyi szülő van aki terhesség közben és utána is mérgezi környezetét. Az ártalmairól nem is kell beszélnünk hiszen a csapból is ez folyik és senkit nem is érdekel. A legjobb amit hallottunk már a fogyókúrás hatás elérése mert aki minden étkezést kivált a cigizéssel az állítólag fogyhat is, de nem a nikotin hatása ha nem a nem evés miatt és itt nem a cigi a bűnös ha nem az emberi agy.
Rengeteget lehetne szapulni mindegyik oldalát a rászokásnak, de mielőtt valakit elítélünk jobb ha megtudjuk a hátteret mert nem mindig fenékig tejfel az élet sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Káros hisztamin

Az élelmiszer-intolerancia okát gyakran nehéz kideríteni. Bizonyos esetekben a hisztamin lehet a kiváltó ok. Haspuffadás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük