Kezdőlap » Betegségek » Mikor beszélhetünk a szervezet elsavasodásáról?

Mikor beszélhetünk a szervezet elsavasodásáról?

A savasodás az egész szervezetben jelen van, de elsősorban a magas oxigénszükségletű szerveket fenyegeti (szív, agy). Minél több sav kötődik a vörösvérsejtekhez (hemoglobin), az annál kevesebb oxigént tud az életfontosságú szervekhez szállítani.
Az anyagcseretermékek rétegekben a sejtfalhoz tapadva lerakódnak, és akadályozzák a sejt ellátását életfontosságú tápanyagokkal és oxigénnel.

Mely betegségekhez köthető?

A lokális acidózis az elsők között szerepel a civilizációs népbetegségek körében. A mai legelterjedtebb betegségeknek, például reuma, csontritkulás, allergia, szívinfarktus, emésztési zavarok, bőrgyulladás, agyvérzés, ízületi gyulladás, rák – ha nem is egyedüli, de egyik fő okozója.

Mi a savasodás oka?

Az egyoldalú, civilizációs, savfelesleges táplálkozás körülbelül egy évszázada került fokozatosan előtérbe, tehát a fehérliszt termékek, a gyári cukor, a hús és a tejtermékek túlzott fogyasztása. Sok élvezeti cikk is savkeltő, így a cukor, a nikotin,a kávé, az alkohol, cukrozott üdítőitalok.
Egyes savképzők,mint a hús, a tojás a sajt, megfelelő mennyiségű bázikus élelmiszerekkel fogyasztva (zöldségek, burgonya, fehér bab, gyümölcsök) még kiegyenlíthetők.

Az elsalakosodás a szervezet öröklötten gyenge pontjain jelentkezik először, vagy a különlegesen megterhelt helyeken.

Mit tehetünk ellene?

Egyszerű módszerrel juttathatunk a szervezetbe egy fontos testsaját lúgos anyagot.
1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbonát oldjunk fel legalább 2dl vízben, és igyuk meg. Utána a igyunk még bőségesen folyadékot, ez segít kitisztítani a szervezetet.
Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt. A gyümölcsben lévő savak kompenzálják a gyomorban keletkező savakat.

Kinek nem szabad lúgos diétát alkalmazni?

Aki súlyos veseműködési zavarban szenved, aki tetanikus görcsre hajlamos. Cukorbetegeknél a sav-lúg bázis normalizálódásával a cukorérték a normálisra csökkenhet, ezért gyakrabban kell kontrollálni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük