Kezdőlap » Hobbi » Miket találtak fel a nők?

Miket találtak fel a nők?

Szinte nem is hinné az ember, hogy a nők is mennyire találékonyak, olyan felfedezéseket tettek, amiről sokan nem is tudunk, vagy csak el sem tudjuk képzelni, hogy ezeket mind nők állították elő. Pedig a nők is elég kreatívak tudnak lenni. Az 50-es években Marion Donovan elkészítette az eldobható pelenkát, mert elege lett az állandó mosásukból, mekkora találmány! Még az 50-es években Bette Nesmith Graham gépírónő találta fel a hibajavítót. 1959-ben Ruth Handler alkotta meg a Barbie babát és később Kent is. A babákat a két gyermekéről nevezte el.

A 20. században Mary Phelps feltalálta a melltartót, az első minta két rózsaszín szalagból és két zsebkendőből állt. Már korábban is voltak ehhez hasonló darabok a 7. században, de 1914-ben fogadták el és a neve pedig Caresse Crosby volt. Nobel-díjas professzor Maria Sklodowska- Curie, feltalálta a rádióaktivitást, rádiumot.

Az ő segítségével az első világháborúban röntgengépekkel tudták vizsgálni a katonák sérüléseit. Nő találta fel a mosogatógépet is, Josephine Cochrane a nők segítője. Mary Anderson pedig az ablaktörlőt találta fel,mikor a egy villamoson utazott és látta, hogy a vezető nem lát ki rendesen, ekkor jutott eszébe, ebből is látszik, hogy nem csak nőies dolgok feltalálásában jók a nők. 1915-től gyártani is kezdték az autókhoz. Ezek alapján arra következtethetünk, hogy bárkiből lehet híres feltaláló egyik percről a másikra. Csak kell egy jó ötlet, nem feltétlenül kell Nobel-díjasnak lennünk az igazán egyszerű ötletekből is lehetnek egészen nagy ötletek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük