Kezdőlap » Internet » Miként vásárolhatunk külföldről, olcsón, online?

Miként vásárolhatunk külföldről, olcsón, online?

Vásárlás az interneten, külföldi eladóktól? Ma már semmi sem lehetetlen. De mire kell figyelni, mik a veszélyei a dolognak?

A művelet igazából egyszerű. Jó néhány olyan internetes portál van, amik a világ minden pontjáról összegyűjtik az eladókat az ő számtalan eladásra kínált termékükkel. Legyen az ruha, cipő, elektronikai cikk, játék, ékszer, kozmetikai cikk, stb.

Nekünk nincs más dolgunk, mint regisztrálni egy ilyen oldalra, és már válogathatunk is a portékák között. Ahhoz, hogy a kiválasztott terméket meg is tudjuk venni, ahhoz egy virtuális számlát is létre kell hozni. Ezek az online vásárlós oldalak és az eladók megadják, hogy melyik virtuális számlát fogadják el. De annak létrehozása is csak egy regisztrációba és némi adat megadásába kerül, és már utalhatjuk is rá a saját számlánkról a pénzt, amit aztán elkölthetünk.

Ezeken a külföldi oldalakon nem csak fix árért vásárolhatunk, hanem sok licitet is indítanak. Ha az embernek szerencséje van, nagyon alacsony áron juthat hozzá bármihez.
Az árakat általában dollárban, angol fontban, euróban adják meg, de sokszor megjelenik alatta a magyar forintra átszámított értéke. Nagyon sok esetben, főleg a távol-keleti, elsősorban kínai eladók ingyen postázzák a holmikat, amivel elég sokat lehet spórolni, ha figyelembe vesszük, hogy az itthoni postai díjak országon belül is elég magasak, ezek a csomagok meg több ezer kilométerről jönnek. Az ingyen postának ára van: elég sokat kell rá várni. Általában 25-35 munkanapba is beletelhet, mire célba ér, attól függ, hogy a vámvizsgálat mennyire húzódik el. Az eladók többsége még így felajánlja azt, ha ezen a határidőn belül nem érkezik célba a csomag, vagy visszatéríti a termék árát a virtuális számlánkra, vagy újra elpostázza a cikket. Abban az esetben, ha a termék hibásan, működésképtelenül érkezik meg, fel kell venni a kapcsolatot az eladóval, és remélhetőleg kárpótolni fog. Viszont ha úgy döntetnénk, hogy visszaküldjük neki a terméket, a postaköltséget magunknak kell állnunk.
Az oldalon eladók és vásárlók értékeléseket írnak egymásról és a termékről. Ezeket érdemes átböngészni (némi angol tudás szükségeltetik hozzá), mert sokszor jól jön, ha látjuk, másoknak milyen tapasztalataik voltak az eladóval, vagy épp azzal a termékkel, amit mi is készülünk megvenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük