Kezdőlap » Karácsony » Miként díszítsük a karácsonyfát?

Miként díszítsük a karácsonyfát?

Karácsonykor mindennek megadjuk a módját. Valahogy ilyenkor azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen, és igazán kiteszünk magunkért. Így vagyunk ezzel akkor is, ha a karácsonyfa feldíszítésére kerül sor. Sokan évről-évre mindig ugyanazokat a díszeket aggatják a fára, legyenek akármilyen régiek, örökölt darabok.
Mások minden évben új díszeket szereznek be, hogy mindig máshogy nézzen ki a fa. Ők azok, akik tipikusan egy színre koncentrálnak és tematikusan öltöztetik fel a fát. Egyik évben teljesen kékbe burkolják, és csak ilyen színű gömböket, egyéb díszeket lógatnak rá, majd a következő évben tetőtől talpig pirosba burkolják. A stílus a család ízlésétől és igényeitől, valamint a hagyományoktól függ. Egyes családokban kizárólag kézzel készült kreatív díszek kerülnek a fára, míg máshol az előre legyártott tucat termékek. Amennyiben valaki vidékies, rusztikus hangulat fenyőről álmodik, akkor dekorálja a fáját mézeskalács figurákkal, pattogatott kukoricafüzérrel, fahéj rudakkal.
A fa feldíszítését könnyű közös családi programmá varázsolni, elég csak a család minden tagját bevonni a procedúrába. Vegyük elő az összes díszt, amit szándékozunk feltenni a fára, és ki-ki vegye a kezébe, amit szeretne, és tegye fel oda, ahova gondolja. De azért kezdjük az égősorral! Akkor mindenkinek könnyebb dolga lesz. Ha az maradna a végére, elég nehéz lenne neki helyet találni. A díszeket érdemes szétszórtan elhelyezni, nem csak az ágak végére, hanem a tövéhez is, hogy a súly ne húzza le az ágat.
Sok családban hagyományosan a szaloncukor is a fára kerül, és nem csak alá egy dobozba.
Nincs is annál jobb élmény, mint a fáról lelopni az édességet, majd ott hagyni az üres csomagolást az ágon lógva. Tradicionális díszítő elemek a mézeskalács formák, a szárított narancs karika, habkarika, és természetesen a gömbök.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük