Kezdőlap » Esküvő » Mik a téli esküvő előnyei?

Mik a téli esküvő előnyei?

Nem csak „főműsoridőben” lehet ám házasodni, csodás esküvőket, lakodalmakat lehet rendezni a téli hidegben is. Nem mondhatni, hogy nagyobb odafigyelést vagy szervezést igényel, mint a nyári megfelelője, hiszen a szolgáltatók sokkal szabadabbak, és hidegben felöltözni is könnyebb, mint a júliusi negyven fokban a bőrünket levetni.
A téli esküvő nagy előnye, hogy a fiatal pár nem azt mondogatja: neee, úúúgy, izzadok, hanem inkább összebújnak, hasonlóan a vendégek is. A napszúrással, pollentengerrel fenyegető napokat sem könnyebb elkerülni, mint az esős téli napokat. Persze legtöbben arra számítanak, hogy fagy lesz, zúzmara és hulló hó, ezt viszont nem lehet garantálni. A hidegben viszont szívesen viseljük a vastag, alsószoknyás, fűzős, pelerines ruhacsodákat, és felvehetünk hozzá mókás, vastag harisnyát vagy bélelt csizmát.
Könnyebb időpontot foglalni az éttermeknél, templomoknál, de még az anyakönyvvezetőnél is, ráadásul a legtöbb szolgáltató még olcsó is. Ha biztosan számíthatunk a hóra, például mert hegyvidéki helyszínről van szó, akkor csodás ötlet lehet a helyszínek között szánkóval közlekedni.
Ebben az időszakban – akár van hó, akár nincs – minden, kicsit is élénk színű virág és ruha nagyon üdítően mutat. Korán is sötétedik, ami sokkal hangulatosabbá teszi az egész eseményt, lehetőséget ad, hogy már a délután események során lámpásokat, mécseseket, gyertyákat gyújtsunk.
Arra mindenesetre érdemes felkészülni, hogy katolikus egyházi esküvőt adventi időszakban valószínűleg nem fognak kötni, mivel ez az időszak a Krisztus születésére való várakozás ideje.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyibe kerül egy esküvő?

Házasodni nem olcsó, szokás mondani, pedig de, az. Sőt, házasodni ingyen van: munkaidőben az önkormányzaton …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.