Kezdőlap » Sport » Mik a pozitív edzéseszközök?

Mik a pozitív edzéseszközök?

Az edzéseszközök olyan ismeretek, tesztek, testgyakorlatok, segédeszközök, melyek segítenek a teljesítmény fokozásában, megtartásában. A pozitív edzéseszközök a szervezet edzettségének változásait természetes pszichológiai és élettani alkalmazkodás keretein belül váltják ki. Ilyen lehet például a gimnasztika, mely az emberi szervezet természetes mozgásait és testgyakorlatait foglalja magában.

A természet erői is pozitív edzéseszköznek tekinthetőek. A versenyzőnek és edzőnek a felkészülés során kiemelt figyelmet kell fordítania a termikus tényezőkre, hiszen egy szabadtéri versenyt például befolyásol a levegő nedvességtartalma. Szabály, hogy a verseny napján nem szabad a tűző napon tartózkodni. Itt említhetjük meg a színek hatását is, a zöld és kék nyugtatóan, míg az élénk színek serkentőleg hatnak a sportolóra.

A légköri gázok, pollenek hatása is érvényesül, fontos, hogy egy allergiás versenyző tisztában legyen a természet változásaival. A légköri frontok esetében a különbség Európában nemi jelleg alapján észlelhető, általánosságban a férfiak a meleg, a nők a hidegfrontra érzékenyebbek. Ez abból a szempontból fontos, hogy frontérzékeny sportoló nem tud megfelelően koncentrálni. A higiéné szerepe sem elhanyagolható, a fertőzések, betegségek a szervezett emelkedett terhelési szintjét eredményezik, mely a teljesítmény csökkenését vonja maga után.

A természeti jellemzőkön kívül a szakismeret, ellenőrzés, felmérés, orvosi támogatás, fizioterápia, masszázs és pszichológiai felkészítés is pozitív edzéseszköz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük