Kezdőlap » Betegségek » Mik járhatnak egy cukorbeteg fejében?

Mik járhatnak egy cukorbeteg fejében?

A cukorbetegség egy állapot, szokták mondani az orvosok, akkor miért van betegség a nevében? Hiába a jó beállított anyagcsere, a cukorbetegek fejében vannak sötét gondolatok is, kinek nincsenek? Régen azt vallották ez az egész versenyfutás az idővel, vajon ki győz?
Manapság már azt tartják, hogy annyi ideig lehet élni, mint a “normál” emberek, amikor jönnek a gondok, azok ugyanúgy jönnének az öregséggel együtt is. Sokszor ezt nem osztjuk meg, hanem csak elrejtjük, hiszen luxus szenvedni, boldognak kell lenni. De aztán jön a feketeleves. Főleg, amikor valaki okosabbnak gondolja magát. Például amikor jön a Manyi néni, hogy xy cukorbeteg volt, és levágták a lábát, és néznek rád, hogy rád is ez vár. Vagy amikor az igazgató meghal a cukorbetegség szövődményében, és mindenki azt gondolja, hogy minden betegre igaz ez. Az emberek sokszor tudatlanok, azt hiszik, hogy ami egyik beteggel van, a másikkal is az lesz. Ez nagyon nem így van, de mindig van egy nagy-nagy DE, a kétségbeesés.
Hiszen ott vannak a jó laboreredmények, a papírok, hogy nincs szövődmény, nah de meddig? Ha jönnek a szövődmények, akkor be lehet e bújni a sarokba, hiszen mindent megtett az ember, szúrt, mért, számolt, evett. Figyelt, fegyelmezett, szenvedett. Mindenre figyelni, a hangyányi sebekre, a szemekre, az erekre, a bőrre, gyakorlatilag mindenre. Az emberben kattog, hogy a magas vércukorszint okoz kárt, de közben az is kattog benne, hogy a hypoglikémia során vajon károsult e valami? Hiszen az se jó a szervezetnek, hogy felpörög.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük