Kezdőlap » Sport » Mik egy kerékpár legfontosabb kellékei?

Mik egy kerékpár legfontosabb kellékei?

Aki biciklire ül, figyeljen oda rá, hogy tökéletesen fel legyen szerelve a bringa. Ezzel meg tudjuk óvni a biztonságunkat és megúszhatjuk a hatóságok nem kevés összegű birságait is. Sötétben a világítás nélküli biciklis láthatatlan, ez jól véssük az eszünkbe. Nem elég egy halovány lámpa, vagy egy villogó, ennek meg vannak az előírt szabályai. Legyen a biciklin macskaszem, a kerekeken küllőprizma és elől meg hátul villogó vagy lámpa, amit már szürkületkor használni kell. A villogókból létezik olyan, ami könnyen fel illetve leszerelhető, ezt ajánlatos választani, így mindig nálad lehet és nem tűnik el a bringáról. Lámpa mindig legyen nálad, főleg , amikor korán sötétedik, és mivel ezek elemmel működnek legyen nálad tartalékelem is. Nem elég csak lámpákkal felszerelkezni. A ruházat is fontos. A láthatósági mellény kötelező lakott területen kívül sötétedés után, vagy rossz látási viszonyok esetén. Lakott területen belül is ajánlott viselni, habár nem kötelező.
A sisak viselése sem kötelező, de melegen ajánlott. Egy esetben kötelező, ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladunk. Viszont nagyon jól jön, ha például elesünk mert fellök egy autós, ezért inkább viseljük. Talán minden szülő számára a gyereke biztonsága a legfontosabb, így rájuk minden esetben adjunk sisakot. Ezzel megtanulja, hogy ha már egyedül biciklizik, akkor is felvegye. Nem fontos sisakból nagyon drágát venni, hiszen az olcsóbb is megvéd. Különbség csak a komfortérzetben és a márkában van. A sisakot vásárláskor mindig próbáljuk fel.
Egyik fontos eszköz a lakat. Ezt nem kell sokat magyarázni, senki nem szereti a kellemetlen meglepetéseket. Így ha biztonságban szeretnéd tudni a bringát, lakatolj. Ne feledd: “Olcsó bringa, drága lakat, sokáig a tiéd marad.”

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük