Kezdőlap » Családi élet » Mik a boldog kapcsolat jelei?

Mik a boldog kapcsolat jelei?

Ha egy pár boldog és szerelmes, azt a kívülállók is látják rajtuk. Vannak bizonyos jelei annak, hogy egy kapcsolat jól működik, és a felek jól érzik magukat benne. Ezek az észrevételek igazán a már összeszokott, hosszabb ideje együtt levő pároknál figyelhető meg. A friss kapcsolatok még az egymás megismeréséről, az újdonság és ismeretlen varázsáról szól. De a már komolyabb kapcsolatok esetében, ahol a felek már nem csak az ismerkedés szintjén járnak, azok – jó esetben – ezek az ismérvek jelen vannak. Főleg, ha a pár együtt is él már.
Ami ismeretlen és kívülállók számára is feltűnhet, hogy a boldog pár az utcán egymás kezét fogva sétál egymás mellett. Sokszor látni olyan párokat, ahol az egyik fél egy kicsit előbbre tart, mint a másik, és nem feltétlenül abból fakad, hogy gyorsabban sétál és a másik nem tud vele lépést tartani. De egy jó kapcsolatban a felek egymás mellett, egyenrangú társakként sétálnak. Ha nem is fogják egymás kezét, de valami fizikai kontaktus van köztük, például átölelik egymást a derekuknál fogva, ami az összetartozást jelképezi. És azt, hogy ezt az egész világgal tudatni akarják.
Ideális esetben a felek egy időben térnek nyugovóra, együtt bújnak ágyba. Úgy intézik a napjukat, hogy ezt egyszerre tudják megoldani legtöbbször, és ne az legyen, hogy valamelyikük sokkal később fekszik le. Ha együtt indul a napjuk, igyekeznek jó indítani azt, pár kedves szóval. Például jó napot kívánnak egymásnak, vagy ha valamelyikükre valami megmérettetés vár, biztosítják arról a másikat, hogy drukkolnak neki, gondolnak rá. És természetes, hogy utána érdeklődnek, hogy milyen eredménnyel jártak. De az egymás iránti érdeklődés elengedhetetlen része a jól működő kapcsolatnak. Fontos, hogy a felek a nap végén beszámoljanak arról, hogy milyen napjuk volt, milyen jó vagy rossz dolog történt velük. De ami még fontosabb: a másik érdeklődve hallgassa ezt meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük