Kezdőlap » Hobbi » Mihez kezdjünk a fél zoknikkal?

Mihez kezdjünk a fél zoknikkal?

Alighanem nincs olyan háztartás a világon, ahol ne tűnnének el szőrén-szálán a zoknik. Ráadásul mindig csak fél pár. A másik felét persze nincs szívünk kihajítani, hátha megkerül alapon. Aztán azt vesszük észre, hogy csak gyűlnek és gyűlnek egy csomóban, de még mindig reménykedünk.
Először is készíthetünk mókás zoknigyűjtő berendezést a mosókonyhába. Ehhez fessünk élénk színűre egy lécet vagy egy lapos fa szeletet fessünk le lazúrfestékkel. Erre erősítsünk ragasztóval vagy rajzszöggel tíz-tizenkét fa ruhacsipeszt úgy, hogy az egyik szárukat rögzítjük a fára. Így a másik szárát lenyomva a fogai közé csíptethetjük a fél párt, és ha véletlen tényleg előkerülne a másik fele, azt azonnal le tudnánk ellenőrizni. Esetleg a csipeszeket is lefesthetjük egyformára vagy éppen tarkára, szinte bármilyen hatást kihozhatunk belőle.
Ha már elhatároztuk magunkat, hogy felszámoljuk a régóta gyűlő zoknikészletet, akkor a neten böngészve jópár tippet kapunk. Ilyen célokra érdemes félretenni a simán csak kilyukadt vagy elkopott zoknikat is, főleg, ha nem szürkék vagy feketék, hanem szép színesek.
Készíthetünk belőle klasszikus zoknibábot, mint alsó tagozatos korunkban, vagy ennek a továbbfejlesztett verzióját, a kitömött zoknibabákat. Ehhez tömjük ki a zokni ujjai környékét először, hogy szép gömbölyű formát adjon, majd kössük el rögtön alatta egy madzaggal, ez lesz a figura feje. Az alsóbb részre készítsünk egy hasonló, csak nagyobb méretű gömböt, ez lesz a teste. A maradék anyagot alul vágjuk le. Néhány öltéssel varrjuk körbe a fej és a test találkozását, hogy szorosan illeszkedjenek. El is kezdhetjük dekorálni. Fehér zokniból készülhet hóember, nyuszika, mikulás, angyalka vagy különféle emberbabák. Ha végtagokat, füleket, stb. szeretnénk, ahhoz használjuk fel az alulról levágott maradék szár anyagot. Néhány öltéssel hímezzünk neki szájat, gombokból vagy mozgó szemekből szemet. Tehetünk rájuk műanyag cilindert, köthetünk nekik kis sapkát, vagy némi munkával készíthetünk nekik fésülhető hajat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük