Kezdőlap » Hobbi » Mihez kezdjünk az őszi levelekkel?

Mihez kezdjünk az őszi levelekkel?

Egy dolog, hogy az ember összegereblyézi a lehullott leveleket. Ezeket egyébként érdemes komposztálni, de a kert takarítása közben biztosan megkívánjuk egyik vagy másik levelet. Például mert olyan szép a színe, sárga, narancs, vörös vagy rozsda, esetleg annyira szimmetrikus, vagy éppen furcsa a formája, mikor hogy. A gyerekek is jó eséllyel csokorszámra hordják haza a szép darabokat. Mihez kezdjünk vele, hogy ne csak kidobás legyen a vége?
Ha csak kevés darab van, akkor ez jó alkalom arra, hogy levélmintás járólapokat készítsünk a hátsó kertbe. Ezek amúgy is nagyon hasznos dolgok, sár ellen kiváló. Teregessük ki a leveleket a földön, a vastagabb erezetű oldalával felfelé, és kenjünk a hátukra ujjnyi vastagon finomra dolgozott beton keveréket. Ha megszáradt, fordítsuk meg, és húzzuk le róla a levél mintát. Építhetünk egy alacsony peremű fakeretet is, amit kitöltünk elsimított betonnal, és ebbe nyomjuk a levélmintát,amit néhány perc múlva le is húzunk róla.
Nagyon népszerűek mostanában az őszi, színes levelekből készített rózsautánzat csokrok is. Ekkor a leveleket félbehajtjuk, a hajtásra merőlegesen felcsavarjuk. A következő félbehajtott leveleket egy kicsit lazábban tekerjük az elsőkre, így utánozhatjuk a külső rózsaszirmok lazább elhelyezkedését. Ha elkészült, a csokor tövét kössük meg valamilyen természetes színű szalaggal vagy madzaggal.
A szép erezetű leveleket textilfestékbe mártva használhatjuk pólók, lepedők és más textilfélék nyomdázásához is, ez főleg a kisebb gyerekeknek lehet jó szórakozás.
Ha pedig egy kör alakúra hajtott drótra nagyon sok levelet felfűzünk, akkor szép, tömött jellegű koszorút készíthetünk. Kössük meg a drót két végét egy vastag, piros szalaggal, és díszítsük vele a kaput vagy a bejárati ajtót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük