Kezdőlap » Internet » Miért vonzóak az internetes játékok?

Miért vonzóak az internetes játékok?

10 éve még ott tartott az emberiség, hogy egy nő nem lehet “kocka” ez a férfiak dolga, ők játszanak az internetes játékokkal, a nő kötögessen. Manapság már nincs ilyen, bárki játszhat, bár még mindig kisebbségben vannak a nők.
A nagy áttörést a “női” játékok hozták. Például a Farmville rengeteg nőt vonzott, hiszen gyűjtögetni kellett, gazdálkodni, lehetett cuki kutyát, nyuszit, tehenet venni. Építkezni, gondozni mindent. Tipikus nőknek tetsző dolog. A cégnek hatalmas bevételt hozott ez a játék.
Emlékeztek még a tamagochi-ra, mekkora népszerűségnek örvendett? Most kb. ugyanitt tartunk, csak az interneten. Míg a férfiak a verekedős, versenyzős, autós játékokat kedvelik, addig a nők a logikai, divatos, tervezgetős játékokat általában.
Az okostelefonok megjelenése tovább lendítették a játékokat, mobilnettel gyakorlatilag reggeltől estig játszhatóak.
Emiatt a televízió is háttérbe szorult. A reklámok is teret hódítanak a játékok közben, az ember inkább megnézi a reklámot, csak hogy játszhasson az áhított pályán. Még ha ki is ikszelhető a reklám, akkor is ott volt előttünk, elég volt ahhoz, hogy a tudatalattiba beleépüljön.
A reklámokról tudni kell, hogy főleg a nőket célozzák meg, még akkor is ha férfi dologról van szó, hiszen a legtöbb dolgot a nők veszik, még a férfiaknak is, vagy együtt veszik meg, de akkor is a nőket kérdezik meg, hogy mi a véleményük róla.
Ma már nem furcsa a női játékos, bár a harcos, vagdalkozós, versenyzős játékokon még mindig kevesebben vannak, mint a férfiak, de persze kivételek mindenhol vannak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük