Kezdőlap » Sport » Miért vonult vissza a Forma1 hétszeres világbajnoka?

Miért vonult vissza a Forma1 hétszeres világbajnoka?

A Forma1, azaz száguldó cirkusz manapság az új generációs korszakát éli, ami sajnos azt jelenti, hogy a régi nagy versenyszellem is mára már kihalt ebből az autósportból. A Forma1 mindenkori rekordbajnoka, Michael Schumacher a Ferraris sikerkorszaka után úgy döntött, hogy otthagyja a száguldó cirkusz világát, és egy utolsó sikeres Ferraris szezon után visszavonul.
Schumacher, aki a 2000-res évek elején szinte majdnem mindent megnyert, úgy gondolta, hogy ideje átadni helyét a fiatalabbaknak, mivel már úgy érezte, kicsit belefáradt a Forma1 világába. Ahogy teltek az évek, 3 évvel ezelőtt a 7-szeres világbajnok Schumacher úgy döntött, hogy elfogadja csapatfőnöke, Ross Brown megkeresését, és újra a volán mögé ül az újjáalakult hivatalos gyári Mercedes csapatában.
Schumachernek a visszatérése sajnos nem sikerült igazán jóra, mivel az ezüstcsillagok nem tudtak ütőképes autót alátenni, így a rekordbajnoknak egyetlen egy sikere született csak, mégpedig az, hogy a 2012-es évben megszerezte a Monacói pole pozíciót, azonban egy büntetés miatt nem tudott onnan hivatalosan elrajtolni. 2012 után végleg úgy döntött, hogy visszavonul, és ennek okát több interjúban ki is fejtette.
Elsődlegesen arra panaszkodott, hogy a mostani Forma1-ből kihalt az igazi izgalom, é a rengeteg szabálymódosítás következtében a versenyzők nagyban a technikára vannak hagyatva, és így a teljesítményük sem tud annyira kimutatkozni, mint például a ’90-es évek végén, vagy épp a 2000-res évek elején. A hétszeres világbajnokot arról is kérdezték, hogy 2014-ben visszatérne e a Forma1-be, ha valamilyen csapat hívná, azonban Michael erre azt válaszolta, hogy már nem lát annyi élvezetet ebben a sportban, és ha most kezdené el a Forma1-es karrierjét, akkor bizony bőven elgondolkozna, hogy érdemes e egyáltalán próbálkoznia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük