Kezdőlap » Sport » Miért veszélyes sport a Forma 1?

Miért veszélyes sport a Forma 1?

“Motorsport is dangerous” vagyis a motorsport veszélyes. Ez a szöveg áll rajta minden egyes autósport eseményre eladott jegyen. Ez pedig tényleg így van. A mai napig történnek olyan balesetek, amelyek sajnos néha halálos áldozatokkal járnak. Minden egyes pilótának, szerelőnek, csapattagnak, sőt minden egyes nézőnek tisztában kell lennie azzal, hogy hiába az új biztonsági rendszerek, szabályok, és technológia, az autósport még mindig nagyon veszélyes így mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, ha valamilyen sporteseményre megy.
Habár a forma 1-ben Senna óta hála istennek egy pilóta sem halt meg, pályabíró azonban igen, ráadásul nem is egy. 2009-ben a híres John Surtees fia halt meg egy nagyon szerencsétlen balesetben, amikor egy előtte haladó autóról leszakadt a kerék, az pedig a falról visszacsapódva eltalálta a fejét.
A pilóta azonnal szörnyethalt, a hatalmas nyomás miatt, amit a nagyon nehéz kerék okozott. Ráadásul nem is lassan érkezett, így semmi esélye sem volt, hogy túlélje. Ami pedig még borzasztóbb, hogy a baleseteknél nem csak a pilóták vannak nagy veszélyben, de a pálya melletti tribünökön ülő, vagy álló nézők is. A lerepülő alkatrészek nagyon veszélyesek, mert élesek, nagy sebességgel repülnek. Ami a legveszélyesebb alkatrész az pedig a kerék, ami 10 kg körül van, és ha kirepül a pályáról (nem mellékesen megjegyezve nem lenne szabad, hogy leessen az autóról, mert egy lánccal kell rögzíteni a kasznihoz, ennek ellenére mégis megesik) akkor nagyon nagy baj lehet belőle, mert nagyon nagy energiával rendelkeznek. 2000-ben emiatt halt meg egy pálya mellett szolgáló tűzoltó Monzában, Olaszországban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük