Kezdőlap » Betegségek » Miért veszélyes a test túlsavasodása?

Miért veszélyes a test túlsavasodása?

Az acidózis már a nevében is sejteti a veszélyt, a savasságot. A savak szükségesek az emésztésünkhöz, de ha túl sok gyülemlik fel a szervezetben, az mindenképpen roncsoló, romboló hatásúvá válik, ahogy minden sav.

Az acidózis megemeli a vérnyomást, rontja annak áramlási képességét, a gyomor képtelen a bázis-egyensúly megtartására, és ez gyakran csontritkuláshoz is vezethet.
• Mindamellett, hogy megterhelik a testet, a kötőszövetekben mérgek rakódnak le.
• Túlsavasodás esetén elsődleges tünetként vegetatív acidózis alakul ki, csökken a koncentráció, és nagyon hamar elfáradunk.
• A vörösvértestek nem képesek a szövetekhez eljuttatni a tápanyagokat, ami gutaütéshez, vagy szívinfarktushoz is vezethet.
• Hajlamossá válik a vízmegtartásra, ödémák alakulhatnak ki
• Testünk a savak hatására hamar kiüríti ásványianyag tartalmát, és mivel újabbak nem tudnak beépülni, ezért csontrendszerünk törékennyé válhat.
• A szervezet immunrendszere megbomlik, ellenállásunk a fertőző betegségekkel szemben jelentősen lecsökken.
• A felgyülemlett méreganyagok kiváló táptalajt szolgáltatnak a gombás megbetegedésekhez, mint például a Candida albicans okozta gombásodás kialakulásához.

Meglepődve tapasztalhatjuk a savtalanítás elkezdése után, milyen hamar érezni jótékony hatását, az egészséges táplálkozás, és a rendszeres mozgás persze alapfeltétele ennek.
Vizeletünk normalizálódik, Ph-értéke a normális határokon belül mozog, ugyan ez igaz az izzadságunkra. A máskor fájó, csípő érzést adó izzadság most semleges hatású, és a szaga sem kellemetlen.
Pár nap elteltével már számos hatást érzékelhetünk, nyugodt könnyű alvást- bár talán most kevesebb alvásra lesz szükségünk, mivel a szervezet nincs leterhelve. Legalább napi félóra intenzív sétával javul az általános közérzetünk, lelkiekben is megerősödünk, megszűnik a folytonos fejfájás és nyomás, és immunrendszerünk is megerősödik, ellenállóbbá válunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük