Kezdőlap » Nyaralás » Miért válasszuk Ótátrafüredet?

Miért válasszuk Ótátrafüredet?

Ótátrafüred egyike a Magas-Tátra legrégebbi településeinek. Az első épület, mely itt épült, egy vadászlak volt, melyet gróf Csáky István emeltetett 1793-ban, főként neki köszönhető a település létrejötte. Savanyúvízforrása miatt gyorsan fejlődött a falu, és egyre több embert vonzott. Egy újabb magyar, Rainer János György vállalkozó 1868-ra éttermeket és fürdőt épített ki itt.

Ótátrafürednek köszöheti megalakulását a Magyarországi Kárpát Egyesület, mely az ország első, a világ hetedik turista klubja volt. A város a tátrai turizmus kiindulópontja, rengeteg turistaút fut föl a hegyre, többek között a város fölött magasodó Nagyszalóki-csúcsra is.

Egyik legfőbb látványossága a Tarajkára (Hrebienok) induló sikló, mely több mint száz éves, 1908-ban építették. Az eredeti útvonal 1967-ig létezett, és tizenegy perc alatt ért fel a Tarajkára. 1967 után modernizálták, és a menetidő 7 percre csökkent. A pálya teljes hossza szinte két kilométer, a szintkülönbség pedig 255 méter. Aki itt jár, annak mindenképp látnia kell a Grandhotel épületét, mely büszkén magaslik a város fölé immár 1904 óta. Tarajkán található a Magas-Tátra egyik legrégebbi síközpotja, így a sportágat kedvelők is szép számmal látogatnak ide télen.

Azonban nemcsak télen, hanem nyáron is élmény ide látogatni. A hangulatos házak, szállodák, barátságos emberek és a Magas-Tátra lenyűgöző látképe rebul ejti az ide látogatót. Ótátrafüred méltán örvend nagy népszerűségnek a külföldi turisták körében, hiszen többek között Ukrajából, Magyarországról, Németországból és Oroszországból is rengetegen töltik itt a szabadidejüket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Durban az afrikai nagyváros

Durban egy dél-afrikai nagyváros, Cape Townhoz meglehetősen közel. Ugyan jelenleg nem örvend nagy turizmusnak, mégis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük