Kezdőlap » Baba-mama » Miért válasszuk inkább a mosható pelenkát?

Miért válasszuk inkább a mosható pelenkát?

Gyermekünknek már születéstől kezdve szeretnénk megadni mindenből a legjobbat és ennek a törekvésünknek kizárólag a pénztárcánk tud határt szabni. Így hamar felmerül a kérdés, hogy mit lenne a legjobb pelenkázásra használni. Szerencsére ma már számtalan lehetőségünk van az eldobható pelenkák helyett is. De miért válasszuk inkább a mosható pelenkát?

Elsősorban azért, mert egészségesebb, mint a műanyag pelenkák: nem allergizálnak, a puha anyaguk nem dörzsölik ki az érzékeny bababőrt és nem tartalmaznak mesterséges kémiai adalékokat. Emellett a baba bőre is jobban szellőzik, miközben szárazon marad viselés közben.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a mosható pelenkák használata jóval költséghatékonyabb, mint az eldobható pelenkáké. Összehasonlításképpen: egy 50 darabos eldobható pelenka csomag még az olcsóbb márkákból is 2500-3000 Ft-ba kerülnek. Ez a mennyiség egy újszülött esetében 5-7 napig, míg egy fél éves babánál 8-10 napig elegendő. Ha két éves korban éri el gyermekünk a szobatisztaságot, akkor is legalább 100 csomag pelenkát veszünk, ami minimum 250.000 Ft kiadást jelent. Ezzel szemben az egyméretes pelenkákból álló, születéstől szobatisztaságig használható pelenkacsomagot (20 db pelenkával) újonnan már 100.000 Ft-ért is megvehetünk. Több gyermek esetén a pelenkák örökíthetőek, így a pelenkázással járó költségek töredékére csökkennek az eldobható pelenkákhoz képest.

A mosható pelenkák praktikusabbak is, hiszen mindig kéznél vannak, nem szükséges boltba szaladgálni értük. A különböző mintákban is kapható pelenkák öltöztetik a babákat, így az édesanyák számára is kellemesebb használatuk, mint az unalmas eldobható pelenkáké. Végül, de nem utolsó sorban pedig a legkörnyezetbarátabb megoldás, hiszen kevesebb szemetet termelünk. Amennyiben lehetőségünk van rá, mindenképpen érdemes kipróbálnunk a mosható pelenka használatot. Szerencsére egyre több helyen biztosítanak próbacsomagokat, így kisebb költséggel is tapasztalatokat tudunk szerezni, mielőtt belevágnánk a vásárlásba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük