Kezdőlap » Hobbi » Miért, vagy miért ne válasszuk a csincsillát?

Miért, vagy miért ne válasszuk a csincsillát?

Amikor valaki eldönti, hogy szeretne egy kisállatot magának, minden szempontot sorra vesz: milyen állatkát válasszon magának, mik az állatnak az igényei, és persze hogy ő mit vár el az állattól? Ehhez nyújtunk most némi segítséget, legalábbis a csincsillákat illetően.
A csincsilla egy imádni való, ráadásul szelíd kisállat, melyet csak szeretni lehet. A tartása mellett mindenképp pozitívum, hogy nincs szaga, mivel nagyon tiszta állat, folyton tisztán tartja magát. A bundájuk vastagsága miatt semmilyen élősködő nem él meg bennük, ezért allergiások sem lehetünk a szőrükre. Az ellátásuk sem igényel túl nagy hozzáértést, csupán a nekik megfelelő táplálékot kell adnia a gazdinak, és némi nassolnivalót. Mivel éjszakai állatok, ezért éjjeli baglyok bármikor játszhatnak vele, akár éjfél körül is, mert a csincsilla nem fogja ezt zokon venni tőle. A csincsilláknak nincs szükségül kötelező oltásra, hiszen ha megfelelően vannak tartva, és etetve, akkor egészségesek. Végül pedig, a csincsilla nagyon szórakoztató, kedves, kíváncsi, és ügyes állat, ezért élmény vele együtt élni.
Persze mint ahogy az mindig lenni szokott, a pro mellett fel tudunk sorakoztatni kontra érveket is, azaz miért ne válasszuk a csincsillát házi kedvencnek. A csincsilla nem mindig megy oda ha hívják, és nem lehet szobatisztaságra szoktatni. Nem lehet őket úgy gyöntölni, mint egy macskát, vagy kutyát, és mindent szeretnek megrágni, valamint az éjjeli zajongás is alapvető tulajdonságuk. Aki azonban ezek ellenére is szívesen választja a csincsillát kedvencéül, annak nagy örömökben, és sok vidámságban lesz része.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük