Kezdőlap » Hotel » Miért utazzunk Lyonba?

Miért utazzunk Lyonba?

Lyon Franciaországban található város, ahova azért érdemes ellátogatni, mert rengeteg látnivalót tekinthetünk meg itt, és garantáltan szórakozni fogunk a városnézés közben. Lyon összes nevezetességét igazán felsorolni sem lehet, hiszen annyi hely van, amit a városban érdemes lenne megnézni, hogy arra csak akkor lenne időnk, hogyha odaköltöznénk, vagy néhány hónapot eltöltenénk a városban.

Nemcsak a településen, hanem a környékén is számos kellemes élményt szerezhetünk, hiszen a régió is rendkívül kellemes. Kezdjük a felsorolást a programokkal, melyeket a városban rendeznek meg. Ilyen például a Pollutec környezetvédelmi kiállítás, amely az egyik legrangosabb az összes közül, manapság már nem egyedüli kiállítás, de ez volt az alapötletet adó, amely után már a világban több helyen is kreáltak más ehhez hasonló környezetvédelmi kiállításokat. Mint tudjuk, Franciaországban a gasztronómia nagyon jelentős, és különösképp így van ez Lyonban, amelyet már évszázadok óta a gasztronómia fővárosának neveznek. Sokak véleménye szerint Lyonban dolgoznak a legjobb szakácsok az egész országban, akik elismertek a szakmában is természetesen. A gasztronómiához persze hozzátartozik az is, hogy a város közelében található mindkét híres francia borvidék, északi oldalától nem messze a Beaujolais, míg a várostól délre a Côtes du Rhône bortermelő régió található. Természetes, hogy az ételekhez a városban leggyakrabban ezen borvidékek borait szolgálják fel. Hogyha Lyonban megyünk el étterembe, akkor törekedjünk arra, hogy úgynevezett bouchon, azaz házias éttermet válasszunk, hiszen itt helyi friss alapanyagokból készült, tradicionális ételeket kóstolhatunk majd meg.

A helyi specialitások közé tartozik a lyoni kolbász, a főtt hagymával készült pacal, a lyoni saláta, amelyet szalonnával, croutonnal, és buggyantott tojással gazdagítanak. Hogyha a város nevezetességeit végignéztük, vagy elfáradtunk sétálás közben, látogassuk meg a város parkjainak egyikét, melyek közül csodás a Jardin botanique de Lyon botanikus kert, valamint a Parc de la Tête d’Or is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük