Kezdőlap » Látnivalók » Miért utazz Londonba?

Miért utazz Londonba?

Londont, ha egy rövid mondatban szeretnénk összefoglalni, akkor azt mondanánk, mindent egy helyen. Ez a város egyszerre modern és ősi, multikulturális és angol, városias és természetközeli. Megtalálható az angol utcák vörös téglás, esős hangulata és a méregzöld füves parkok. Minden embernek London hallatán, a szeme előtt elsőként talán a piros, kétemeletes angol busz jelenik meg. Az emberek a buszmegállóban állnak, érkezési sorrendben egymás mellé sorolnak. Jó ha tudjuk, hogy Angliában a buszokat le kell inteni, csak akkor állnak meg. Utána futni nem érdemes, mert nem áll meg. Ha Londonba utazunk hosszabb időre, menetjegyek helyett érdemesebb Oyster kártyát vásárolni. Majdnem minden tömegközlekedési eszközre érvényes és újra fel lehet tölteni. Hasonló, mint egy bankkártya. Azonban, ha nem csak utazgatsz, hanem múzeumba, kiállításra, nevezetességre is bemész, jobb, ha London Pass kártyát veszel. Ez amolyan minden egyben.

Az Oxford Street London egyik legnagyobb bevásárlóutcája. Itt sétálgatás, nézelődés közben meg is kóstolhatjuk a zsírpapírba csomagolt halat sült krumplival, ami az angolok egyik kedvence.
Camden Town London szubkulturális fellegvára. Szó szerint olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Zöld hajú fazonok, punk nagymamák, utcán zenélő DJ.
A leglátványosabb a vízen úszó felhőkarcolók. Ez London gazdasági centrumja. Itt található az összes bank, számos nevezetes hotel, médiaközpont. A Buckingham palotáig bordó aszfalt vezet, és a parkra nyíló arany főkapu csak akkor van nyitva, ha az uralkodó a palotában tartózkodik.

A Tower Bridge-ról el jutunk a londoni Towerig, amely a történelem során erődítmény, fegyvergyár, királyi palota, börtön, levéltár és csillagvizsgáló is volt.
Érdemes ellátogatni a Dungeonba, amely egy interaktív múzeum. Találkozhatunk itt Hasfelmetsző Jackkel, és a londoni tűzvész is megpörkölhet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük