Kezdőlap » Házépítés » Miért szükséges egy építész is a családi ház megtervezéséhez?

Miért szükséges egy építész is a családi ház megtervezéséhez?

Sokan, akik családi házat szeretnénk építeni, feltesszük magunkban a kérdést, hogy miért is van nekünk szükségünk építészre egyáltalán, hiszen mi magunk is tudunk kockás papírra rajzolgatni, és mi is le tudjuk rajzolni az elképzeléseinket is, sőt még többet is. Gondoljuk azt is, hogy mi magunk is meg tudjuk rajzolni az alapot, el tudunk készíteni egy alaprajzot, és talán a többi kitalálásában majd segít egy kőműves.

Hogyha azt az alapvető tényt, nem vesszük figyelembe, hogy nehéz lenne ezt így megvalósítani, mivel mindenképp kell valamilyen engedélyt, akár építési, akár bejelentési engedélyt kérnünk hivatalos úton, még mielőtt elkezdenénk az építkezést, mindenképp az is nagyon fontos érv, amellett, hogy egy építész tervezőt felbéreljünk az, hogy mivel neki ez a szakmája, ezért sokkal jobban ért hozzá, mint mi magunk. Általában hogyha kissé jobban belegondolunk, egyszer szoktunk építkezni, vagy azért, mert nem vagyunk építészek, vagy azért, mert egyszer megtesszük és jól csináljuk, vagy pedig azért, mert egyszer megtesszük, és nem jó lett az eredmény, ezért legközelebb másra bízzuk. De hogyha azt a kevés kivételt is erősítjük, akik már többször építkeztek, holott nem ez a szakmájuk, mégis többet építkezik egy olyan ember, akinek ez a hivatása. Vagyis, ez az érv mindenképp mellette szól, amellett, hogy egy építésszel együtt dolgozzunk. Egy építész mindennapi tevékenységei közé tartozik az, hogy családi házat tervez, vagy bármilyen más, lakóépületet tervez. Már ez is önmagában elegendő indok kellene hogy legyen arra, hogy jobban ért hozzá, mint mi, és ennélfogva valószínűleg jobbat is alkot majd, mint amilyet mi tennénk, sőt, az is lehet hogy olyan családi házunk lehet egy építész tervezéseivel, mint amilyenről álmodni sem mertünk volna a meglévő keretünkkel. Természetesen azt is vegyük figyelembe, hogy az építész nekünk dolgozik, vagyis csak nekünk készíti el a terveket, a látványterveket, és úgy készít el mindent, ahogy mi útmutatásokat adunk neki, és eközben felhasználja az ő szakmai tudását, és tapasztalatát is azért, hogy nekünk a lehető legjobbat hozza létre. Ezért válasszuk mindenképp azt a megoldást, hogy építészt is keresünk a családi házunk felépítéséhez. Amint már vannak konkrét gondolataink, azt vessük papírra, mindent ami eszünkbe jut, hogy mit szeretnénk, és ezeket osszuk is meg az építésszel, akit kiválasztottunk, hogy azon támpontok alapján, amit mi elmondunk neki, ő megtervezhesse álmaink otthonát. Egy jó építész folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyféllel, ezért olyan építészt válasszunk, aki ilyen. Fontos, hogy az építész kiszolgálja az ügyfeleket, és nem önmegvalósításra törekszik, hanem arra, hogy az ügyfelei álmait valósítsa meg.

Természetesen azonban van egy dolog, ami elengedhetetlen hogy meglegyen az építész és az építtető között, ez pedig nem más, mint a kölcsönös bizalom. Mindenképp fontos, hogy hallgassuk meg egymást, és főként az építész tanácsait, mert azokkal akár százezreket, milliókat spórolhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük