Kezdőlap » Film » Miért szeretünk moziba járni?

Miért szeretünk moziba járni?

Sok ember kedvenc időtöltései között megtalálhatjuk a moziba járást. Egy jó film szórakoztat és kikapcsol, pihentet és elgondolkodtat, sírásra vagy nevetésre késztet, valós érzelmeket vált ki belőlünk. A közösségi filmnézés legnépszerűbb formája a mozi, ami mára egy rendkívül jól működő üzletág lett, Magyarországon is minden nagyvárosban található legalább egy filmszínház, ami hétről hétre emberek százait, ezreit vonzza. A filmek mindig népszerűek voltak egészen azóta, hogy feltűntek az első fekete-fehér műsorok. De miért?

A filmek, ugyanúgy, mint a jó könyvek, egy képzeletbeli világba kalauzolnak el minket, az új 3D-filmek pedig már egészen valóságosnak is tűnnek. De miért szeretjük a filmeket moziban nézni? Van valami megmagyarázhatatlan varázsa a közösségi élményeknek. A mozi tökéletes randihely, egy romantikus, vagy éppen félelmetes film megnézése közelebb hozza egymáshoz a feleket. A mozi tökéletes kikapcsolódás is akár az egész család számára, hiszen együtt vannak, kimozdulnak, nem csak a négy fal között élnek bezárva.

Filmnézés közben általában ideálisak a körülmények: csönd van, nem járkál senki és kényelmesen el lehet helyezkedni a széken. Ezen kívül nem egy behatárolt méretű tévékészüléket kell nézni addig, amíg már szinte kiesik a szemünk, hanem egy egész falnyi méretű vásznon látjuk mindazt, amit látni szeretnénk. A mozi megfizethető, az élmény pedig semmivel nem helyettesíthető, ha jó társaságban néz meg az ember egy jó filmet. Mindig a legújabbakat vetítik a mozikban, amik leginkább felkeltik a közönség érdeklődését. Ráadásul mindezt élvezhetjük egy hideg üdítő és egy nagy tál popcorn vagy chips társaságában, ami még akkor is hozzátartozik a moziélményhez, hogyha egyébként már a hosszú felvezető reklámblokk alatt kifogy. A mozi közösségi, társasági élményt nyújt, hiszen nem nagyon járunk egymagunk moziba, arra ott van az otthoni filmnézés lehetősége.

Gyakran a mozi csak a csúcspontja egy-egy programokkal teli napnak, sokszor iktatunk be mellé egy kellemes ebédet/vacsorát, egy kis sétát a városban, fagyizást, kirándulást. Legalább erre a pár órára kimozdulunk otthonról, kizökkenünk a mindennapokból és eltöltünk egy kis önfeledt időt azokkal, akikkel szívesen töltjük a rendelkezésünkre álló szabadidőt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük