Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért szeretjük a szódabikarbónát?

Miért szeretjük a szódabikarbónát?

A konyhai fűszerek között biztosan megtalálható a szódabikarbóna. A hófehér, sütőporhoz hasonlítható por igazán sokféleképpen felhasználható, amit azonban még kevesen fedeztek fel. Számtalan területen használható a lakásban, sütéshez, főzéshez egyaránt.

A szódabikarbóna legismertebb felhasználási módja egy deciliter vízben feloldva egy kávéskanálnyi, ami telítettségérzés, puffadás ellen azonnali segítség, és oldja a gyomorégés kellemetlen és kínzó tüneteit.
A szervezet elsavasodása ellen lúgosítással segít. Egy pohár meleg vizes oldat egy hónapon keresztül reggel és este fogyasztva egészségmegőrző, méregtelenítő hatású.

Sütemény tésztához keverve sütőpor helyett vagy mellé használva légiesen könnyű tésztát kapunk, szinte minimálisra csökkentve ezzel az elrontható, háziasszonyok örökös félelmét jelentő lapos sütemény esélyét.

A tisztításhoz igen praktikus segéd, hiszen zsírtalanít. Kiválóan és könnyedén, enyhe dörzsöléssel tünteti el az edény aljára égett tejet, vagy bármilyen egyéb leégést.

Szagtalanító, fertőtlenítő, gombaölő hatású. Bármilyen típusú cipőbe szórva legalább egy éjszakán át szükséges állni hagyni, ez idő alatt szagtalanítja a cipőnket.
Hűtőszekrényben tartva magába szívja az ételszagot.

Ecettel elkeverve lefolyótisztítónak használható, dugulás esetén azonnali segítséget nyújthat. Pezsegve igazán hatékony, forró vizes öblítéssel éri el a leggyorsabb hatást.

Használata bárkinek megkönnyíti az életét. Az egyik legolcsóbb termék, ami könnyen, bárhol beszerezhető, és hihetetlenül sok funkcióval rendelkezik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mérgek nélkül otthon – mivel válthatjuk ki tisztítószereinket?

Egyre gyakrabban fogalmazódik meg a háziasszonyokban az a megállapítás, hogy a napjainkban használt, csodaszereknek bemutatott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük