Kezdőlap » Baba-mama » Miért sír a baba?

Miért sír a baba?

Nincs mit kertelni: a babák sírnak. Ők így kommunikálnak: éhség, fájdalom, félelem, álmosság, és így tovább. Ismerd meg a leggyakoribb okokat, amiért a csecsemők sírnak, és tanuld meg, hogyan nyugtathatod meg.
Szóval, a szülőknek tudni kellene, hogy mit akar a baba elmondani nekik? Ezt nehéz értelmezni, főleg az elején. Ha sír a kicsi, és nem tudod, miért, fusd végig a listát. Talán segítségedre lesz.

1. Éhség
Ez talán az első dolog, amire gondolunk, ha a baba sír.
Bizonyos jelek segíthetnek neked, hogy még azelőtt felismerd, hogy éhes a babád, mielőtt elkezdene sírni: cuppogtatja az ajkát, az öklét a szájába veszi, dobálja a fejét.

2. A piszkos pelenka
Néhány baba azonnal jelzi, hogy tisztába kell tenni, míg mások képesek elviselni a piszkos pelenkát egy jó darabig. Akárhogy is, ez egy könnyen ellenőrizhető és orvosolható probléma.

3. Álmos
A babák szerencsések? Amikor fáradtak, egyszerűen csak behunyják a szemüket, és alszanak – bárhol, bármikor. Legalábbis a felnőttek így gondolják.
Valójában, ez nehezebb számukra, mint gondolná. Ahelyett, hogy elaludnának, a babák sokszor sírnak, különösen, ha nagyon fáradtak.

4. Dajkálásra vágyik
A babáknak sok dédelgetésre van szükségük. Szeretik látni a szülők arcát, hallani a hangjukat, és hallgatni a szívverésüket. Sírhat tehát azért is, hogy közel érezhessen magához.
Aggódhatsz, hogy elrontod a babádat, ha sokat van kézben, de ez az első néhány hónapban még nem jelent semmiféle problémát. Annak érdekében, hogy ne fájduljon meg a karod, használj kendőt vagy kengurut.

5. A Poci bajok (gázok, hasfájást, és a többi)
A gázok vagy a hasfájás gyötörheti a bébiket. A hasfájás vigasztalhatatlan sírást okozhat. Ha a baba gyakran sír evés után, akkor lehet, hogy valamiféle hasi fájdalom kínozza. Különböző gyógynövények és gyógykészítmények segítséget nyújthatnak. Kérd ki orvosod tanácsát, mielőtt bármivel is kísérleteznél.
Akkor, ha a baba nem hasfájós, és még soha nem volt nyűgös evés után, elképzelhető, hogy a gázok gyötrik. Fektesd a babát a hátára, és mozgasd a lábát óvatosan úgy, mintha biciklizne.
Néhány egyéb oka is lehet a hasfájásnak, például a reflux, gyomorinfluenza, tejallergia, laktóz intolerancia, székrekedés, és bélelzáródás.

6. Büfizni kell
A büfi nem kötelező. De ha a baba sír etetés után, lehet, hogy csak egy jó kis böfögés minden, amire szüksége van.
A babák sok levegőt nyelnek szoptatás vagy cumisüvegből való etetés közben, és ha a levegő beszorul, okozhat némi kellemetlenséget. Egyes babákat nagyon gyötri a levegő a pociban, míg mások böfiznek egyet, és már minden rendben is van.

7. A túl hideg vagy túl meleg
Amikor a baba úgy érzi, hideg van, például amikor öltözteted, vagy mikor pelenkát cserélsz és hideg a törlőkendő, tiltakozhat sírással.
Az újszülöttek szeretnek melegben lenni – de nem túl melegben. Általánosságban elmondható, hogy adjunk egyel több réteget a babára, mint amire szükség lenne. A babák kevésbé valószínű, hogy panaszkodnak a melegre, mint a hidegre.

8. Valami apróság
A babákat sokszor olyan apróság gyötri, amit nehéz észrevenni, mint a hajszál, ami egyik ujjára tekeredett. Ez meglepően sokszor előfordul. Ha orvoshoz megyünk, mert a babánk minden törődés ellenére vigasztalhatatlanul sír, valószínűleg ez lesz az első dolog, amit megvizsgál rajta.

9. Kevesebb külső behatás
Babák sokat tanulnak az őket körülvevő világból, de néha van egy pont, mikor túl sok behatás éri – a fények, a zaj, hogy kézről kézre adogatjuk. Sírás oka lehet: “Elegem van.”
Sok újszülött érzi jól magát bepólyálva, valószínűleg így nagyobb a biztonságérzete, ha a világ túlnyomasztó. Ha a baba túl öreg a pólyához, vagy nem tetszik neki, próbálj nyugodt helyet biztosítani neki, és hagyd, hogy levegőhöz jusson.

10. többet külső behatás
A kíváncsibb babák jobban igénylik a külvilág ingereit. Gyakran az egyetlen módja annak, hogy hagyja abba a sírást, hogy aktívak maradjanak. Ez fárasztó lehet a számodra.
Próbáld ki a hordozókendőt. Nézz utána a gyerek-barát helyeknek, és gyakran mozdulj ki vele. Legyen szó a helyi játszótérről, gyermek múzeumról, vagy az állatkertről.

11. Nem érzi jól magát
Ha már kielégítetted a babád össze szükségletét és vigasztaltad őt, és ő még mindig sír, akkor lehet, hogy komolyabb a gond. Érdemes megnézni a hőmérsékletét, hogy kizárd a lázat, és figyeld a betegség egyéb jeleit. Ha a baba nagyon sír, bízz az ösztöneidben, és hívd az orvost.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük