Kezdőlap » Sport » Miért sikeres a német foci?

Miért sikeres a német foci?

A németországi futball már több évtizede az európai futball elit legjobbjai közé tartozik, azonban a 2012-13-as szezonra már mindenki számára egyértelmű lett, hogy az angol és a spanyol bajnokság után ebben az országban a legjobb a focimeccsek színvonala, minősége.
Ez annak köszönhető, hogy még Olaszországban, és Franciaországban az utánpótlásképzés igen gyenge, addig Németországban majdnem minden élcsapatnak –mint például a Bayern Münchennek, a Borussia Dortmundnak, a Shalkenak, és a Bayer Leverkusennek is-, nagyrészt saját ifi akadémiájáról származó játékosok szerzik a pontokat, és játsszanak a szurkolóknak hétről- hétre. A német foci sikere az olasz nemzet kárára is vált már, mivel a bajnokok ligájában való indulást Olaszországban három csapatra csökkentették, míg a németek kaptak plusz egyet, azaz négy csapatot indíthatnak az európai elit kupaporondon.
A Bundesliga színvonalát az is jól mutatja, hogy a mérkőzéseken átlagban minimum harmincezer néző van, de például a müncheni, és a dortmundi aréna hétről- hétre teltházas, ami azt jelenti, hogy körülbelül hatvanezer néző nézi ennek a két sikercsapatnak a mérkőzéseit. Másik tényként megemlítendő az, hogy a 2012-13-as Bajnokok Ligája finálét nem más vívta, mint a két német élcsapat, a Borussia Dortmund, és a Bayern München. A német válogatott terén szinte tucatjával állnak a tehetségesebbnél- tehetségesebb játékosok, akik be szeretnének kerülni a nemzeti csapatba, míg más országokban pedig szó szerint össze kell kaparni 11 főt ahhoz, hogy ki tudjon állni az ország egy válogatott mérkőzésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük