Kezdőlap » Családi élet » Miért rosszabb a kedvünk télen?

Miért rosszabb a kedvünk télen?

Általánosságban elmondható, hogy télen többször van rosszkedvünk, többször vagyunk levertek, mint a nyári hónapokban.
A tél sokak számára egy nyomasztó évszak, hideg van, sötét van és semmi jó nincs benne.
Tény, hogy télen sokkal hamarabb besötétedik ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy minél kevesebb a fény, annál rosszkedvűbbnek kell lennünk. Otthonunkban teremtsünk egy olyan meleg, barátságos légkört, amelyben biztonságban érezzük magunkat, kizárhatjuk a zord, téli időjárást. Vegyünk magunkat körül meleg színekkel, mint a narancs, a piros, a sárga. Párologtassunk illóolajat, vegyünk mécses tartót, a gyertyaláng meghittséget és nyugalmat áraszt. Illóolajból csepegtessünk egy pár cseppet a vízbe, legyen édeskés illat a lakásban, vanília, rózsa, fahéj, alma, de vehetünk illóolaj keveréket is amely már mindent tartalmaz és fantázia nevével hívja fel magára a figyelmünket. ( pl. forralt bor, antistressz stb. )
Burkolózzunk be egy pihe puha plédbe és olvassunk egy jó könyvet vagy nézzünk meg egy filmet.
Készítsünk meleg teát, forró csokit és kortyolgassuk el szeretteinkkel. Egy tányér illatos, finom leves is melengetheti lelkünket.
A tél, a maga csodálatos világában amikor a természet alszik, a megnyugvásról, meghittségről szól. Szeretett ünnepünk a Karácsony, a lakást díszítsük fel, vegyük körül magunkat ünnepi díszekkel, fényekkel, illatokkal. Az Advent időszakában ezt már megtehetjük, nem kell ténylegesen csak a karácsonynak erről szólnia.
Sajnos kevesebb napfényt élvezhetünk a téli időszakban, a hideg, a sötét sokakat ejt depresszív hangulatba, de ne engedjük ezt elhatalmasodni felettünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük