Kezdőlap » Sport » Miért Räikkonent szerződtette a Ferrari?

Miért Räikkonent szerződtette a Ferrari?

Mint az köztudott, Kimi Raikkönen korábban már volt a Ferrari pilótája, most azonban Felipe Massa távozásával ismét leszerződtették. Kimi Raikkönen a legjobb választás a Ferrari számára mert nagyon tapasztalt és nagyon gyors versenyző, habár kicsit fejű és inkább élne a hetvenes években James Hunt korában. Mégis egy kivételes képességekkel rendelkező pilóta.
Korábban a Ferrarival már nyert egy világbajnoki címet, így logikus döntés volt, hogy egy már korábbi világbajnokukat szerződtessék le. Kimi Raikkönen egy mérhetetlenül jó pilóta, világbajnok pilóta. Valószínűleg az egyik leggyorsabb versenyző a jelenlegi mezőnyben. Ismeri a csapatot mivel korábban már három évig versenyzett ott, és nem lesz tőle idegen a környezet.
Az hogy melyik pilóta lesz a jobb Fernando Alonso vagy Raikkönen, az minden bizonnyal ki fog derülni a következő év során. Sokan azt jósolják hogy Raikkonen lesz a gyorsabb, mert Alonso már kezd belefásulni a sorozatos vereségekbe. Ebben lehet valami, mivel Alonso 2006 óta nem nyert világbajnoki címet és Sebastian Vettel 2010 óta minden évben megveri.

Az idei szezonban is több futammal a vége előtt Alonso már elvesztette világbajnoki esélyeit. Nem lenne meglepő, ha Alonso 2014 után távozna a csapattól. Habár Fernando Alonso elmondta, hogy a Ferraritól szeretne visszavonulni, olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint a McLaren szeretné őt leszerződtetni, ha nem is 2014-re, de 2015-re mindenképp, mert akkor érkezik a csapathoz motorszállítóként a Honda. Lehet, hogy Alonsonak új környezetre van szüksége a sikerhez?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük