Kezdőlap » Sport » Miért példaképek a sportolók?

Miért példaképek a sportolók?

A profi sportot rengeteg siker és csillogás övezi, a sportolók sokszor ünnepelt hősök, sztárok. Gazdagok, fiatalok, sikeresek, híresek – sokan irigylik őket az életükért. De kevesen látják azt, hogy ahhoz, hogy idáig jussanak, mennyi könny, mennyi szenvedés és lemondás kell. A sport sok dologra megtanítja az embert: küzdésre, lemondásra, egészséges életre, és ami talán a legfontosabb, kitartásra. A sportolók gyakran olyan jellemmel rendelkeznek, hogy az élet minden területén lételemük a tökéletességre törekedés, a maximalizmus és a küzdelem. De valakiből nem lesz csak úgy élsportoló, hogy eldönti, hogy akkor én most élsportoló leszek.

Azon sportolók mögött, akiket hétről hétre a tévében látunk brillírozni szezonokon át, rengeteg munka és küzdelem áll. Erre tették fel az életüket. Sokszor ütköztek falakba és sokszor kaptak szárnyakat, éltek át fájdalmat és ez mind formálta őket azzá az egésszé, akikké váltak. Az a baj, hogy sok fiatalnak nem a rengeteget dolgozó, teljesítményükkel az egész világ elismerését kiváltó sportolók a példaképek és a hősök, hanem azok a celebek, akik napról napra a bulvárlapok címlapján illegetik magukat. Celeb bárkiből lehet, sportoló viszont csak abból lesz, aki elég kitartó ahhoz, hogy az egész életét egy célnak szentelje.

Mi viszont csak a végeredménnyel találkozunk: olyan sportolókkal, olyan sztárokkal, akiknek gyakran irigyeljük az életét, a bankszámláját, az autóját, a sikerét, a népszerűségét. De nem látjuk azt a hatalmas, láthatatlan utat, amit megtettek ezért, nem látjuk a könnyeket, amiket hullatnak, amikor valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnék. Morgunk, haragszunk rájuk egy-egy rosszul sikerült mozdulat után, de őket belül sokkal jobban bántja ez, hiszen a mi életünk megy tovább, rajtuk viszont örökre ott marad. A sportolók igazi példaképek, hiszen kemény munkával, akarattal és kitartással jutottak el oda, ahol most vannak, és a sport egy életre megnevelte őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük