Kezdőlap » Nyaralás » Miért nyaraljunk a gyönyörű Gran Canaria szigetén?

Miért nyaraljunk a gyönyörű Gran Canaria szigetén?

Gran Canaria, ami spanyolul annyit tesz”nagy kanári” a Kanári szigetek névadó tagja. A Gran Canaria nevet a rómaiak adták a helynek, és valószínű, hogy a kutya latin nevéből származik.
A Kanári szigetek leglátogatottabb célpontja minden kétséget kizáróan Gran Canaria, egy nagyon izgalmas, mini-kontinensnek is nevezett sziget.
Az atlanti-óceánon található csaknem szabályos kör alakú sziget 1532km2, a spanyol hódítás utáni időszakban a sziget gazdasága a cukorexport, és Spanyolország, valamint az amerikai gyarmatok kereskedelmének köszönhetően virágzó várossá nőtte ki magát.

A Kanári szigetek legnagyobb városa jelenleg Las palmas, ahova még akkor is érdemes ellátogatni, ha elsősorban a szárazföld déli részén levő partokra megyünk. Las Palmas gyönyörű patinás házacskáival, zöld-zsindelyes ablakaival, és igen különleges formájú kövér macskaköveivel. Belvárosában szinte minden fontos látnivaló egymástól néhány percre van.
A város legszebb háza a Casa del Colón, amely a sziget első kormányzói palotája, amely 1492-ben itt megszálló Kolumbusz Kristófról kapta a nevét.
A Kanári szigetek minden egyes négyzetméterén mély nyomott hagyott Kolumbusz legendája, és a Casa del Colónban számos relikviát láthatunk ittlétéről.

A Szent Anna Katedrálist 1497-ben kezdték építeni, és 400 évbe telt, mire elkészült. A hosszú idő építészeti formáin, és belső bútorzatán egyaránt nyomot hagyott. A késő gótikus műemlék homlokzata mögött karcsú oszlopokon nyugvó gótikus boltívek, oltárpolcok, barokk szószékek rejtőznek. Las Palmas katedrálisában lift repít fel a toronykilátó teraszára, ahonnan remek panoráma nyílik az egész városra.

Gran Canariának rengeteg arca van, a sziget egyik varázsa, hogy elég csak autóba ülni, és elindulni a sűrűn lakott nyugati parton.
Puerto Rico az egykori halászkikötő csak nem rég vált népszerű üdülőhelyé, és ezt annak köszönheti, hogy nem csak Gran Canaria, hanem egész Spanyolország legnaposabb városa. Strandjára egyenesen a Szaharából importálták a homokot, ám a hely elsősorban mégis a vizisport lehetőségeiről híres. Lehet itt mindent csinálni, ami vízzel kapcsolatos: vitorlázni, búvárkodni, ejtőernyőzni a vízen, vagy elmenni éppen delfinézőbe. A legnépszerűbb elfoglaltság mégis a sporthorgászat, a környék vizeiben lehet ráját, cápát, angolnát fogni szép számmal. Puerto Rico több rekorddal is büszkélkedhet: itt fogták a világ leghatalmasabb Kéknyársorrú halát, melynek súlya elképesztő – 448kg volt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük