Kezdőlap » Divat és szépség » Miért növesszünk hosszú hajat?

Miért növesszünk hosszú hajat?

A hosszú haj a klasszikus női szépség egyik központi attribútuma, mégis, manapság egyre többen és egyre fiatalabb korban vágatják fiúsan rövidre. Ha esetleg mégis hosszúra hagynák, az sem lóg a lapocka alá. A valódi hosszú haj ritka, mint a fehér holló, pedig ápolása sok szempontból egyszerűbb, mint a rövidé, és még pénzügyi tartalékként sem rossz.
Hosszú hajjal alapvetően sokkal kevesebbet kell fodrászhoz járni, mivel a rövid hajnál sokkal feltűnőbb a frizura lenövése. A fodrászat pedig nem tesz túl jót a hajnak, hiába érezzük mindig selymesnek, puhának, mikor kijövünk a szolgáltatótól, az igazság az, hogy nagyon sokféle fertőzést lehet összeszedni, mivel elenyészően kevés fodrász fertőtleníti az eszközeit két vendég között.

A hosszú haj ápolásához néhány alapszabály betartásával jóformán csak sampon és fésű kell. Minél kevesebb kémiai anyaggal érintkezik a fejbőr, annál valószínűbb, hogy sikerül megőrizni a természetes egyensúlyt.
Ebből a szempontból a legegyszerűbb, legolcsóbb samponok működnek a legjobban. Balzsamok használata helyett inkább hagyjuk ki a hajszárítózást, és legfeljebb igazán különleges alkalmakkor nyúljunk a hajsütővas után. Így a haj nem szárad ki, és eleve nincs szükség utólagos táplálásra. Korpa vagy más probléma esetén hajszeszt használjunk, ha pedig van hozzá türelmünk, akkor gyógynövényes öblítővizet.
Változatos frizurák készíthetőek belőle, egy esküvői konty például csodásan mutat az igazán hosszú hajból.
A hosszú hajat sokba kerül festeni, ha feltétlen színezni akarjuk, akkor használjunk természetes módokat, például hennát. Ha jó forrást sikerül szerezni, akkor ez akár feleannyiból is kihozható, mint az egyébként káros festékek. Ha viszont pénzügyi tartalékként is gondolunk a hajunkra, akkor ne fessük egyáltalán. A hosszú hajat könnyű kihasználni, keressünk a neten például hajmodell hirdetéseket. Ezek olyan alkalmak, ahol vizsga vagy verseny alkalmával a fodrászok megfelelő hajjal rendelkező modelleket alkalmaznak és fizetnek meg. Ha pedig végleg meg akarunk szabadulni a hosszú hajtól, esetleg nagyon megszorultunk, akkor vágassuk le, és adjuk el. Az igazán hosszú, természetes színű, dús, vastag szálú, egészséges, európai haj akár százezer forintos érték is lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ápolási tippek a feszes dekoltázsért

A dekoltázs bőrét a mellizmot edző gyakorlatokkal, illetve a megfelelő ápolással is feszesebbé tehetjük. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük