Kezdőlap » Film » Miért nézzük meg a Sólyom végveszélyben című filmet?

Miért nézzük meg a Sólyom végveszélyben című filmet?

A 2001-ben készült, Ridley Scott által rendezett film az egyik legnagyszerűbb napjainkbeli háborús eposz. A megtörtént eseményeket feldolgozó film egy 16 órás bevetés történetét mutatja be, melyet eredetileg 45 percesre terveztek, és mely majdnem tragédiába fulladt.

1993-at íruk, és Szomáliában évek óta tartó véres polgárháború dúl. Az amerikai rendfenntartó erők hatalmas erőkkel keresik a legerősebb hadurat, Mohamed Farrah Aydid-ot, aki rendszeresen elrabolja az ENSZ által ideszállított segélycsomagokat. Az amerikaiak fülest kapnak, hogy Aydid legfontosabb emberei tanácskozni fognak Mogadishu belvárosában. Egy elit kommandósokból álló Ranger-különítmény elindul, hogy begyűjtse az embereket. Az akcióra 45 percet kapnak.

A bevetés azonban tragikus forulatot vesz, amikor a helyiek ellenük fordulnak, és minden másodpercben ellenségek tömegével néznek szembe. A bajokat tetézi, hogy két helikoptert is lelőnek a helyiek, és ezek pilótáit is ki kell menteni a roncsokból. A holtfáradt pilóták órákig hiába várnak a segítségre, és a katonák egyéni képességeiben kell bízniuk. A bajtársiasság szinte megható a filmben, a “nem hagyunk hátra senkit” jelmondatot szentírásként követik a katonák. Végül sikerül nekik kiutat találni a felbolydult méhkasra hasonlító városból, és elmenekülnek.

A pazar szereposztású film nem csak azoknak nyújt maradandó élményt, akik kedvelik a háborús filmeket, hanem mindenkinek, aki izgalomra, drámára, akcióra, esetleg könnyekre vágyik. Ez a film egy remekmű.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük