Kezdőlap » Internet » Miért nem tudunk élni internet nélkül?

Miért nem tudunk élni internet nélkül?

Míg úgy 20 évvel ezelőtt ritkaságszámba ment, hogy egy családban volt internet, addig napjainkban aligha tudjuk elképzelni az életünket nélküle. Annyit változott a világ, hogy ha nem akarunk lemaradni, akkor elengedhetetlen, hogy internet közelbe jussunk bármikor. Persze még így is vannak, akik képes létezni nélküle, de ők a fehér hollók, annyira kevesen vannak. Idősek, fiatalok, a középkorosztály mind fogékony az internettel kapcsolatos ismeretek elsajátítására és előszeretettel használják is. Mire és miért nem tudunk már létezni nélküle?
Az újságot, televíziót, a rádiót meg főleg háttérbe szorító információ-forrásunkká vált. Az interneten gyakorlatilag bármilyen témával kapcsolatos hírt megtalálunk. Ma már biztos, hogy ha valami érdemleges történik, az internetre kerül fel legelőször, onnan friss és naprakész információkat gyűjthetünk. De ez nem csak az országban bekövetkezett eseményekre vonatkozik. Azt hiszem nem túlás azt állítani, hogy ha valaki megbetegszik, akkor az első útja a számítógép elé vezet, hogy megnézze, a tünetek milyen betegségre utalnak, azzal kapcsolatban milyen tapasztalatokat olvas, gyógyítás módra mit talál.
Arról nem is beszélve, hogy a kapcsolattartás szempontjából elengedhetetlennek tűnik. Régen kézzel írott leveleket körmöltünk, vagy telefonáltunk, sms-t írtunk. Mára ez áthelyeződött az internetre. Ott emailezünk, chat-elünk, kihasználjuk a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket. És ez az, ami leginkább hatással van az életünkre: megváltoztatta a személyes kapcsolatokat, ám az internetes kommunikáció nélkül még sem tudunk meglenni.
A vásárlási szokásainkat is megváltoztatta. Már nem csak a saját lakhelyünkön található üzletek kínálatával kell beérnünk, hanem a világ végéről is rendelhetünk bármit. Ehhez kötődik, hogy a fizetési módok is átalakultak: internet bankot, virtuális bankszámlákat használunk átutaláshoz készpénz helyett.
Természetesen sok téren nélkülözhetetlen az internet, de talán ezek a legfontosabb szegmensek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Világháló a gyermekek világában

Talán nem is tudják pontosan, hogy ki is az a Steve Jobs, az sem biztos, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük