Kezdőlap » Hobbi » Miért nem tanítják itthon jól az angolt?

Miért nem tanítják itthon jól az angolt?

Bizonyára sokan vannak olyanok, akik szeretnének jól megtanulni angolul, de a sok igeidő, és a rengeteg nyelvtani szabály elijeszti őket attól, hogy komolyan neki álljanak megtanulni ezt a nyelvet. Az tény, hogy sok furcsaság található az angolban, azonban itt álljunk meg egy pillanatra. Mi magyarok vagyok. a világ egyik legnehezebb (egyes források szerint a 2. legnehezebb nyelv a kínai után) nyelvét használjuk arra, hogy kifejezzük gondolatainkat, érzelmeinket.

Az angol közel sem ilyen bonyolult. Fel lehet tenni tehát a kérdést, hogy ha meg tudtam tanulni egy ilyen nehéz nyelvet, akkor egy ennél sokkal könnyebbet miért nem tudok? De megtudsz. a probléma az oktatásnál kezdődik. Beletuszkolják az emberbe mind a 12 igeidőt, és a nyelvvizsgán el is várják a vizsgázóktól, hogy tökéletesen tudjanak alkotni mondatot mind a 12 formában. Ez butaság!

Akinek van Angliában, vagy az Usában ismerőse, az bizonyára beszámolt már az élményeiről, első kérdésünk egyike pedig biztosan a nyelvre irányult, s nagy valószínűséggel azt mondta, hogy nem volt nehéz. Miért? Mert még maguk az angolok sem használják az összes igeidőt, és nyelvtani szabályt. Sem beszédben, sem írásban. Igazából felesleges és annak is tartják.

A legtöbben például a kérdő mondatokat egyenes szórenddel fejezik ki, csupán a hangsúly lesz kérdő. Ennyi az egész. Ha megnézünk egy teljesen átlagos amerikai, vagy angol filmet angolul, angol felirattal, hogy az is lássa mit mondanak, akik kicsit gyengébben hallásutánban, az láthatja, hogy nagyon furcsa mondatszerkezeteket használnak. Nem bonyolultat, épp ellenkezőleg. Azért furcsa, mert az általunk megtanult, az itthon megtanított nyelvtani szabályoknak nem felel meg. Pontosan ezért tartjuk furcsának. Pedig éppen, hogy a köznyelvben használt kifejezéseket, szabályokat lehet a legjobban megtanulni. akár néhány hét alatt társalgási szintre lehet fejlődni annak, aki tényleg tanul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük