Kezdőlap » Fogyókúra » Miért nem sikerül a fogyókúra?

Miért nem sikerül a fogyókúra?

A fogyás soha nem lehet tökéletes, számos hibalehetőség akadhat menet közben, amelyet ügyesen ki kell kerülni, hogy ne lassítsa sikeres fogyásunk.

A reggeli elmaradása az egyik veszélyes hiba, amit elkövethetünk, mert sokszor ilyen esetben később több kalóriát veszünk magunkhoz a megnövekedett étvágy, és az éhség hatására, mint ha reggeliznénk. Reggelink lehet alacsony kalóriatartalmú cukormentes gabonapehely, tojás (ha csak fehérjéből készítjük, még egészségesebb), magas rosttartalmú gabonafélék (fehér lisztből készült élelmiszert ne együnk a diétánk alatt), bármilyen gyümölcs.

Az edzésterv megfelelő kiválasztása sokat javíthat fogyókúránk hatékonyságán. Szerencsés, ha csoportos mozgást választunk, ahol a csoport tagjai ösztönzőleg hatnak ránk, kitartóbbak leszünk, és végig csináljuk az edzéseket. Jelentős különbség van az „ugrálós” testmozgás, és az erősítő edzések között. Utóbbi jelentősen megnöveli az elégetett kalóriaszámot, gyorsítja az anyagcserénket, testünk kontúrjai nőiesebbekké, finomabbá válnak, gyorsabban elérhetjük a kívánt hatást.

A túl gyakori mérlegre állás sem segít diétánk tartós betartására, mivel nem számottevő eredményt látunk, így azt gondoljuk, felesleges a további erőlködés, és lassan feladjuk. Próbáljuk meg testünk súlyát ritkábban mérni,hetente-kéthetente.

Az alkoholfogyasztás gátolja a fogyást. Magas cukor és energiatartalma miatt inkább hízni fogunk, mint fogyni. Egy pohár száraz vörösbor néha viszont elősegítheti a fogyást, ha kissé nehezebb ételt, vagy húsfélét fogyasztottunk. De nem szabad túlzásba vinni.

Soha ne hasonlítsuk fogyásunkat másokéhoz. Minden ember egyedi ütemben fogy, meg kell adni az időt a szervezetnek, hogy a fogyás a maga ütemében sikeressé váljon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük