Kezdőlap » Sport » Miért nem olyan jó mostanában a Ferrari?

Miért nem olyan jó mostanában a Ferrari?

Ha belegondolunk, hogy Schumacher távozása óta a csapat szinte csak árnyéka önmagának, akkor megkérdezhetjük, hogy ez mégis miért van így. Habár 2007-ben világbajnoki cmet szereztek Raikkonennel, és 2008-ban majdnem Massa-val is. 2010-ben és 2012-ben pedig Alonso került nagyon közel a címhez. Mégis igazából azt mondhatjuk, hogy a csapatnak csak szerencséje volt, mert nem az övék volt a legjobb autó a mezőnyben, csak a Red Bull és Vettel szerencsétlenségének köszönhették, hogy odakerültek, ahová. Idén pedig szinte semmi esélyük nem volt. Küzdöttek igaz, de csak arra volt esélyük, hogy késleltessék a megkérdőjelezhetetlent. Vettel ellen mondhatni, hogy semmi esélyük nem volt.
Pedig a Ferrari a legrégibb csapat a mezőnyben, hiszen az első futam óta itt vannak. Mégis olyan amatőr hibákat követnek, mint azt, hogy másfél évig nem jönnek rá, hogy rosszul van bekalibrálva a szélcsatorna, ami valljuk be, nem kicsit hasznos az autó tervezése során. Ha ez pedig nem jó adatokat mutat, akkor rossz irányba fognak haladni a fejlesztések, és nem sok esélyük lesz arra, hogy a csapat régi fényét visszaszerezze. Pedig erre hajtanak, de mégis nem tudják hozni azt a formát, amit a Red Bull tud. Pedig az még nem is gyári csapat, semmi tapasztalatuk nem volt, hogyan kell autót építeni, most mégis mát 4 éve folyamatosan ott vannak az élen, és senkinek semmi esélye, hogy letaszítsa őket onnan.
Ennek a csapatnak lenne a legillendőbb, hogy megtegye, mert talán ők rendelkeznek a legnagyobb tőkével, és a legnagyobb múlttal. A becsületüket kötelező lenne megvédeni, egy 9 éves csapattal szemben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük