Kezdőlap » Internet » Miért nem működik a facebook reklám?

Miért nem működik a facebook reklám?

Nagyon jól teszi az, aki a facebook hirdetés rendszerét akarja használni arra, hogy népszerűsítse magát, a cégét vállalkozását. Azon a hirdetés létrehozása nem 2 perc és tapasztalat, és tudás nélkül aligha lehet sikeresen létrehozni egyet. A dolog ott kezdődik, hogy meg kell határoznunk, hogy mit akarunk reklámozni, és kinek. Nem lehet csak úgy a hasunkra ütni és beállítani ezt meg azt. Nagyon fontos szerepe van tovább a képnek is. Nem mindegy az sem, hogy milyen képet helyezünk bele a reklámunkba.

Ennek a képnek relevánsnak kell lenni vagy a hirdetés mondandójára, vagy az adott oldal témájára, de mivel általában a kettő ugyan az, vagy nagyon hasonlít, így teljesen mindegy melyiket választjuk. Sokat mond el egy kép arról, hogy mit is reklámozunk. Mivel nagyon korlátozottak a szöveges lehetőségek, ezért képpel kell elmondanunk mindazt, amit szöveggel nem tudunk.

A baj a legtöbb sikertelen facebook reklámnál tehát, hogy az emberek nem jól határozzák meg, hogy mit akarnak eladni, nem jól határozzák meg, hogy kinek akarják azt eladni, és nem jó képet választanak hozzá. Ne feledkezzünk meg azonban a szövegről sem, mert az sem mindegy.
Itt is a célközönségünkre, és a termékünkre releváns tartalmat kell megadunk, nem mindegy az sem milyen hangnemben beszélünk, és hogy tegezzük, vagy magázzuk-e az embereket. Ilyen sok apró picit részletből áll össze egy reklám, és ha valami nem jó, akkor a hirdetés sem lesz tökéletes. A nem tökéletes hirdetés pedig, csak feleslegesen fogyasztja a pénzünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük