Kezdőlap » Lakberendezés » Miért nem mindegy milyen színű a konyha?

Miért nem mindegy milyen színű a konyha?

Az, hogy milyen az uralkodó szín van a konyhánkban, befolyásolhatja az étvágyunkat, és pontosan emiatt vannak olyan színek is, melyek miatt könnyebben hízhatunk el.
Az egyik külföldi magazin végezett kutatásokat, melyben megállapították, hogy a piros szín az, amelyik a legjobban gerjeszti az étvágyat, mert ez a szín serkentőleg hat a szervezetre- minden téren. Éppen ezért használják ezt a színt gyakran éttermekben, és például boltokban is. Hasonló hatása van a narancsságra színnek is, nemcsak az agyat stimulálja, de az étvágyunkat is megnöveli. Mivel a citromsárga az élvezetek színe, ezért sokakat ez a szín is evésre sarkall, hogyha ilyen színű a konyha. Jó választás lehet azonban a konyhába, vagy étkezőbe a zöld szín választása, mert a zöld nemcsak a természet, de az egészség, és az egészséges ételek színe is egyben, így jóízűen ehetünk ilyen kellemes környezetben.
Az étvágy szempontjából a türkizkék pontosan átmenetet képez, ezért érdemes átgondolni, hogy válasszuk e ezt a színt a konyhába, vagy inkább ne. Sokak szerint a türkiz szín az emberekben felébreszti a gondoskodásra való hajlamot, és ugyanezt az igényt is, így ez kifejeződhet az evésben is, és a kelleténél többet ehetünk egy ilyen konyhában, például sokat nassolhatunk. Hogyha azonban azt szeretnénk, hogy inkább mérséklődjön az éhség iránti vágy a konyhában, akkor inkább lila színt válasszunk dominánsként, az ugyanis nem igazán kelt étvágyat senkiben, hiszen az ilyen színű természetes élelmiszer nagyon ritka.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük