Kezdőlap » Elektronika » Miért nem írnak már az emberek?

Miért nem írnak már az emberek?

A mai világban különlegesnek számít, ha valaki kézzel írott levelet, képeslapot kap. Míg régen családok közös elfoglaltsága volt az ünnepekkor küldött képeslapok aláírása, címek kikeresése, a kép kiválasztása, ma már sajnos mindent az interneten keresztül oldanak meg az emberek.
A levelek csodája, az illatosított levélpapír, a szép borítékok, bélyegek lassan mind eltűnnek a modern világ miatt. A gyerekek többsége nem is tanul meg szépen írni, szükségtelennek tartja a kézírás megfelelő elsajátítását. Ez a számítógépes világnak köszönhető, amiben élnek.

Még a leginkább írást szenvedélyesen szerető, grafomán emberek is kezdenek áttérni a billentyűzetre. Azonban a hiánya több hátránnyal is jár. A kézírás egy olyan típusú torna, amely mozgatja az agyat, valamint a gyerekek mozgásszervi fejlődésére is jótékony hatással van. Az az agy összpontosít írás közben, ellenben a számítógépes írással. Figyelni kell a külalakra, a helyesírásra, a szöveg tartalmára egyaránt. A számítógépes írás során egy gombnyomással törlés, és máris a rossz beírás felejthető. Visszaugorhatóak a karakterek, újraszerkeszthető a szöveg, módosíthatóak a sorközök. Míg a kézzel írás során ezen stílusjegyek mind egyszerre jelennek meg, javítási lehetőség nélkül. A grafológusok az ember teljes személyiségét szinte meg tudják állapítani az írásából, annak minden egyes vonala jelentős az elemzés során.

Egyszóval az írás fontos az önkifejezéshez, a mindennapi élet részét képezi. Meg kell tartani a szokásokat, és nem pusztán képeslapok formájában, hanem levelekkel is kifejezni az érzelmeket, a gondolatokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük