Kezdőlap » Gyógyszerek » Miért ne szedjünk szteroidot?

Miért ne szedjünk szteroidot?

Manapság mindenkiben aki érdeklődést mutat a testépítéshez vagy akár csak hobbi szinten a konditermes edzéshez, felmerül a kérdés, hogyan lehetne gyorsan látványos eredményeket elérni.
Vannak laikusok akik mit sem értenek a szteroidhoz és tévhitben élnek, hogy pár adag kapszulától majd nagyok lesznek edzés nélkül, és vannak akik tudatosan fogyasztják, de tudják, hogy milyen következménnyel járhat a rendszeres szteroidozás.
Ki is térnék mi a hátulütője az egész dolognak. Legtöbben tisztában vannak vele, hogy vannak tablettás illetve injekciós szteroidok. A szteroid vagy szokás még koxnak is nevezni, edzés nélkül semmit nem ér, edzéssel keverve viszont rövid időn belül tényleg meghozza a várt hatást. De, a szteroid nem izomnövelő hatású, csak az izomnövekedési folyamatot segíti elő. Inkább egyfajta doppingszer ami jelentősen vízvisszatartó tulajdonságokkal rendelkezik. Ha hirtelen testsúly-térfogat növekedést tapasztalunk az nem feltétlen jelenti azt hogy izomgyarapodást értünk el, csupán csak a vizet tartja vissza a szer. Valóban van erőnövelő hatása ez nem is kérdéses. Ha lehet ezeket pozitív tulajdonságoknak nevezni akkor ne feledkezzünk meg a negatív hatásokról sem. Ebből lényegesen több van, csak párat említenék. Hosszan tartó szedése máj és vese károsodást, férfiasodást illetve nőiesedést, a bőr minőségének megváltozását, ivarszervek termelékenységének romlását idézi elő.
Ezeket figyelembe véve megéri-e szedni az ilyen típusú készítményeket? Ezt mindenki maga döntse el vállalja-e a kockázatot a gyors, ugyanakkor hosszú ideig nem fenntartható eredményekhez, hiszen a többségnél jelentkezni fognak a mellékhatások, változó, hogy kinél mikor.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyomnak hitt gyógynövény

Milyen jó tavasszal, vagy nyáron kimenni az udvarra, az erdőbe, vagy akár a határra gyönyörködni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük