Kezdőlap » Karácsony » Miért ne hagyjuk az utolsó napokra a karácsonyi bevásárlást?

Miért ne hagyjuk az utolsó napokra a karácsonyi bevásárlást?

Már novemberben megcsap minket a karácsony előszele. Hiszen a média is egyre többet reklámozza, illetve az üzletek kirakatai is tele vannak karácsonyi dekorációkkal. Ezáltal akarva, akaratlan naponta, szó szerint a szemünk előtt van a karácsony. Így egyre többet gondolkodunk az ajándékozáson is, hiszen szokásunkhoz híven ilyenkor megajándékozzuk a szeretteinket. Éppen elég fejtörést okoz az is, hogy kitaláljuk kinek, mit ajándékozzunk, nem beszélve arról, hogy hol tudjuk azt beszerezni?
Amikor már eldöntöttük, hogy mit is szeretnénk adni, alaposan szét is nézünk az üzletekben, lehet, hogy meg is találjuk a mindenki számára megfelelőt.

Ekkor lehet nagyot csúszni a számításokon! Mert megtaláltuk a termékeket, megtaláltuk a beszerzési helyet is és ezzel nyugtázzuk is a dolgot, s arra gondolunk, hogy majd megvesszük akkor, amikor erre az alkalomra külön időt /akár szabadnapot szánunk/.
Fontos momentumra nem gondolunk ilyenkor. A z üzletek és raktáraik véges termékkészlettel rendelkeznek, illetve, hogy karácsony előtt néhány nappal már egyik üzlet sem rendel újabb árukészletet, ha igen, az már csak karácsony után érkezik meg. Tehát könnyen előfordulhat velünk, hogy mire megvennénk a kiválasztott ajándékot, addigra az elfogy.
Amikor ezzel a sajnálatos helyzettel szembesülünk, akkor már valószínűleg a sokk határán vagyunk, mert nem mindig van B terv. Vagyis, hogy mi mással helyettesíthetem a kigondolt ajándékot?
Ez azt fogja eredményezni, hogy újra kell gondolnunk az egészet, s ha nem tudjuk megvenni a kigondolt terméket, az utolsó pillanatban helyettesítjük egy olyan dologgal, ami már lehet, hogy nem is aktuális az Illetőnek, akinek szánjuk, vagy jobb híján haszontalan ajándékot vásárolunk.
Ha már tudjuk, hogy kinek, mit szánunk karácsonyra, érdemes azt akkor és ott megvenni, ahol és amikor megláttuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük