Kezdőlap » Családi élet » Miért mondják, hogy a szerelem olyan, mint a hullámvasút?

Miért mondják, hogy a szerelem olyan, mint a hullámvasút?

Mindenki vágyik a szerelemre, erre a gyönyörű érzelemre, tartós kapcsolatra. Vajon valóban létezik az örök szerelem? Szakértők szerint a világ legszebb érzése hat szakaszra osztható, a lángolástól a bizalom kialakulásáig.

1. Az önfeledt lángolás szakasza: Ez a szakasz főleg a hormonokról szól. Mindkét fél az ideális partnert látja a másikban, legszívesebben minden percüket együtt töltenék. Élvezzék a boldogságot, de ne tervezzenek hosszú távra! Ekkor ez még túl korai.
2. Az együtt járás szakasza: A kezdeti tűz már alábbhagyott, de még mindkét fél igyekszik megfelelni a másik elvárásainak. Egyiküknek sem esik nehezére a kompromisszumkötés. Mindig mondják meg őszintén partnerüknek, hogy mire vágynak, és hagyjanak időt maguknak a döntésre.
3. A felébredés szakasza: Mindketten rájönnek, hogy a partnerüknek vannak hibái. Ebben az időszakban ritkábban töltik kettesben a hétvégét. Eszükbe jut a kérdés: egyáltalán szeretjük egymást? Ebben az időszakban fontos, hogy ne vegyenek mindent a szívükre. Töltsenek több időt saját barátaikkal, az önállóság érdekes a másik szemében.
4. A tesztelés szakasza: Előfordulnak komolyabb veszekedések. Mindketten ráerőltetnék a másikra a saját igazukat. Veszekedés után érdemes mindkettőjüknek magába néznie, különben veszélyben lehet a kapcsolatuk.
5. A megbékülés szakasza: A partnerek megtanulják közösen megoldani a bajokat. A válság már nem olyan mély. Érdemes hetente legalább egyszer megbeszélni a közös programokat, terveket, célokat. Ez erősíti a kapcsolatot.
6. A bizalom szakasza: Elfogadják a másikat hibáival együtt. Élvezik az állandóságot és a bizalmat. Szakadjanak ki néha a mindennapokból, ez visszacsalja az izgalmat a kapcsolatukba

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük