Kezdőlap » Családi élet » Miért mennek tönkre az emberi kapcsolatok?

Miért mennek tönkre az emberi kapcsolatok?

Minden embernek szüksége van arra, hogy legyenek barátai, családját maga mellett érezze, szerelme érzelmi biztonságot nyújtson számára. Fontos éreznünk, hogy fontos részesei vagyunk a társadalomnak, hogy van értelme cselekvéseinknek, tevékenységeinknek.
Mai felgyorsult világunkban, amikor a számítógép mindennapos használati eszköz lett, amikor virtuális módon tartjuk egymással a kapcsolatot az „élő” szó helyett, amikor érzelmeinket smiley- kal fejezzük ki az érintés helyett, át értékelődött az emberi kapcsolattartás, az emberi kapcsolatok ápolásának fogalma.
Szerelmi kapcsolatunkat SMS- ben zárjuk le vagy a közösségi oldalon osztjuk meg, hogy már nem vagyunk kapcsolatban. Ha boldogok vagyunk, ha szomorúak, ha eljegyeznek vagy nyaralunk, a képeinket, az élményeinket virtuálisan „ meséljük” el.
Egyre kevesebb idő marad a személyes kapcsolattartásra, a találkozásra, amikor egy kávé mellett beszéljük meg dolgainkat, esetleges problémáinkat. A közösségi oldalakon mindenki ismerősünk, de ha elmegyünk egymás mellett az utcán még köszönni sem köszönünk egymásnak.
Lájkolgatjuk egymás állapotát, posztolásait, ott kívánunk boldog születésnapot, együtt örülünk vagy szomorkodunk : virtuálisan.
Teljesen normális, hogy haladunk a korral, az elvárásokkal. Nem azt jelenti, hogy ne legyünk fent a neten, ne beszélgessünk vagy osszuk meg örömünket, hanem, hogy ez mellett nem szabad , hogy háttérbe szorítsuk a személyes kontaktust. Írásban sok minden félreérthető, sok konfliktust szül ha nem tudjuk elsimítani a feszültséget. Hamar megsértődünk, hagyjuk a fenébe az egészet, várjuk, hogy a másik tegye meg az első lépést: írásban.
Szorgalmazzuk a személyes kapcsolattartást, ne feledjük, arra van időnk amire szeretnénk, nem lehet mentség munkánk, vagy egyéb mindennapi tevékenységünk. Ápoljuk kapcsolatainkat, különben azt vesszük észre egy napon, hogy virtuális „barátaink” mellett nincs senki aki mellettünk áll a bajban, gondban, örömben. Ismerjük azt a megosztást, azt a karikatúrát, amikor egy temetésen két ember áll a sír mellett és az egyik megjegyzi, hogy pedig a közösségi oldalon 2000 ismerőse volt?! Elég morbid, de gondolkodjunk el ezen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Most akarsz boldog lenni, vagy később? Mire vársz még?

Mióta az emberiség a földön van, a boldogságot kutatja. Szinte mindenki boldog, sikeres, dúsgazdag akar …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük