Kezdőlap » Látnivalók » Miért menjünk Sydney-be?

Miért menjünk Sydney-be?

Sydney a Csendes-óceán déli részének fővárosa, egyben Ausztrália legnagyobb, legenergikusabb városa. A keleti parton fekszik, és lakóinak száma 4 000 000.
Sydney-ben a kikötő körül zajlik az élet. Hivatalos neve Port Jackson, és a kereskedelem, a közlekedés és a turizmus elragadó helyszíne. A kikötő vidéke az üzleti élet irodaházai, és a zsebkendőnyi parkok (Hyde Park) egyvelege.
A Királyi Botanikus Kert egészen a vízpartig nyúlik le, csak úgy, mint a Taronga állatkert, mely Sydney lakosainak, és a látogatóknak egyaránt kedvence. A szőrös állatok ezrei, mint például a koalák, kenguruk- élnek a kikötő egyik legszebb helyén.

A város felett átívelő Kikötő-híd (Harbour Bridge), Sydney északi és déli részét köti össze, 1932 óta a város jelképe.
Ha közelebbről akarjuk megnézni a kikötőt, azt legolcsóbban a népszerű kompról tehetjük, bár ajánlanak ennél drágább kikötő körutazásokat is, de a kompon legalább nem kell végighallgatnunk az idegenvezető magyarázatait, és ez igazán nem elhanyagolható szempont.

A komp elhalad a kikötő gyöngyszeme, a balett és a zene otthona, azaz a Sindey-i Operaház mellett, és bár sok ausztrál képeslapon, könyvben, prospektusban láthattuk az operaházat, de most is minden oldalról érdemes megcsodálnunk. Az épület szokatlan formája a 60-as években, építése idején nagy vihart kavart, de ma a helybéliek, és a látogatóknak egyaránt tetszik.
Pontosan a kikötő közepén található a Fort Danison erőd, az 1850-es években egy parányi szigeten épült. A helyenként 4 méter vastag falakat, 15 hatalmas ágyú védi, és a helybéliek és a matrózok az órájukat igazítják az ágyúlövésekhez.
A hét minden napján rengeteg vitorlás van kint a vízen, a múlt egyik emléke, a kikötő közismert látványossága, a Soren Larsen, egy csodálatosan helyreállított 100 éves, magas hajó. Romantikus utazást tehetünk rajta a Sydney kikötőben, akár teljes vitorlázattál.

Minden kikötő éjszaka a legérdekesebb, ez Darling Harbor- a vásárlás, az evés, és a szórakozás Mekkája. A szerencsejátékok kedvelői a Casinoba mehetnek hódolni szenvedélyüknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Casa Real de la Moneda?

A bolíviai Potosí városában található épület napjainkban a Királyi Pénzverdemúzeum otthona. Eredetileg pénzverde működött benne, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük